Marek.lesiczka Napisano 24 lutego Napisano 24 lutego Dzień dobry, proszę o pomoc w doborze wzmacniacza do audiomaster ls3/5a. Preferuje ciepłe miękkie brzmienia. Chyba chciałbym lampowy lecz pewności nie mam. Raczej w grę wchodzi używany. Kwota to 3000-5000 Pozdrawiam Odpisz, cytując
Q21 Napisano 24 lutego Napisano 24 lutego Cześć Jak używany, to sprawdziłbym Yaqina MS-90B, Cayina CS-55A. Warto poszukać też Fezza Silver Luny Na nówkę EVO możemy tez zrobić bdb cenę, ale nie będzie to bardzo ciepłe brzmienie, jest raczej neutralny Z tranzystorów poszukałbym Regi Elex-R. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 25 lutego Napisano 25 lutego Nie wiem czy one nie potrzebują jednak nieco więcej mocy niż daje lampa ale mówie nie wiem to jedynie przypuszczenia. Z tranzystorów możesz śmiało polować na używane Denon PMA2020 Moon 240 Atoll IN 200 Z lampowych Yaqin albo Unison dalej cieplejsze brzmienie od Cayina. To faktycznie może być fajny kierunek. Odpisz, cytując
Marek.lesiczka Napisano 25 lutego Autor Napisano 25 lutego W sumie to nie była moja decyzja, żeby je mieć. Dostałem je w prezencie razem z nadem 3240PE i gramofonem Technics SL-Q2. Wcześniej nie przykładałem do tego wagi. Dzieci, brak czasu itp. Grało to bardzo ładnie ale NAD dogorywa ( charczy czasem na lewo czasem na prawo a czasem dźwięk zanika). Więc zacząłem szukać i się dowiedziałem, że moje głośniki to trochę wyższa półka 🙂, więc chcę dobrać do nich również dobry wzmacniacz i odtwarzacze ( rozłożone w czasie oczywiście). Piotr napisał możliwe, że one potrzebują więcej mocy niż lampa daje. Jeśli tak to hybryda? Czy prę na lampach i tranzystor na koniec? No i zawsze pytacie o pokój i rodzaj muzyki; więc: pokój to nieprzedzielona polowa salonu 4,5 na 10 m muzyka jest bardzo zróżnicowana począwszy od bluesa przez wszystkie stare odmiany rocka ( nie słucham prawie nic po 1990) Old schol metal, heavy, psycho, cięższe również. Na koniec Jazz, symfonia, orkiestra. Nie słucham techno, hip, rap, pop, elektro i temu podobne. Odpisz, cytując
Recommended Posts