southpaw Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Dzień dobry, Po wielu latach dzielnej pracy padła lampa w moim dzielnym Benq W1070. Serduszko boli, ale to może być dobry pretekst, aby rozejrzeć się za czymś nowym. Założenia następujące: budżet: ok 7 000zł światło: laser rozdzielczość: 4k/uhd HRDy /DolbyVision: tak poproszę obraz: około 130"-150" z ok 4-5m DLP?: na Benq nie widziałem efektu tęczy, więc raczej mi nie przeszkadza. montaż: pod sufitem centrycznie do ekranu. Na ten moment patrzyłem na Optomę UHZ66. Ale brak mu lens shift - to dla mnie dość istotna wada ponieważ może ograniczyć wielkość ekranu. Jest 2x jaśniejszy niż Benq, nie wiem czy to nie za dużo. Ma zewnętrzny zasilacz, co przy montażu sufitowym nie jest aż tak wygodne. Podpowiedzcie coś proszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4k , laser , Lens shift za 7 tysięcy ? I , żeby był cichy ? Powodzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 9 godzin temu, southpaw napisał: Dzień dobry, Po wielu latach dzielnej pracy padła lampa w moim dzielnym Benq W1070. Serduszko boli, ale to może być dobry pretekst, aby rozejrzeć się za czymś nowym. Założenia następujące: budżet: ok 7 000zł światło: laser rozdzielczość: 4k/uhd HRDy /DolbyVision: tak poproszę obraz: około 130"-150" z ok 4-5m DLP?: na Benq nie widziałem efektu tęczy, więc raczej mi nie przeszkadza. montaż: pod sufitem centrycznie do ekranu. Na ten moment patrzyłem na Optomę UHZ66. Ale brak mu lens shift - to dla mnie dość istotna wada ponieważ może ograniczyć wielkość ekranu. Jest 2x jaśniejszy niż Benq, nie wiem czy to nie za dużo. Ma zewnętrzny zasilacz, co przy montażu sufitowym nie jest aż tak wygodne. Podpowiedzcie coś proszę. W cenie do 10tys to DLP "BenQ W5700" lub LCD EH-TW9400 Ja przy Optoma UHD40 obraz mam maxymalnie 120-130" powyżej tych cali traci trochę na jakości. Oglądam z 3m. Optomę swoją mogę polecić ale nie wiem czy nowe jeszcze są w sprzedaży. Obraz 4k perfekt. Kolory super. Kontrast może być w tej cenie. Czerń wiadomo ,że średnia jak to w projektorach. Ja mam ściany w kolorach ciemnych, sufit czarny. Przyciemnienie 100% 10 godzin temu, southpaw napisał: światło: laser Propaganda. Zapomnij o laserze w projektorach. To sztuczna nazwa żeby ludzie kupowali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts