Skocz do zawartości

Jaki używany odtwarzacz CD do 1000zł? (do NAD C356, Wharfedale Linton 85th, Musical Fidelity V90-DAC)

Maciej Rz

Recommended Posts

Cześć, poproszę o pomoc w wyborze odtwarzacza CD. Rynek wtórny, budżet do 1000 zł. Mam następujący zestaw stereo: wzmacniacz NAD C356, kolumny Wharfedale Linton 85th, przetwornik Musical Fidelity V90-DAC, streamer wiim mini, gramofon Audio-technica at-lp120usb. 

Preferencje: chciałbym żeby odtwarzacz CD był wyposażony we własny DAC lub wyjście coax, ponieważ oba wejścia optyczne w przetworniku mam już zajęte przez tv+streamer. Podobają mi odtwarzacze o konstrukcji gdzie widoczny jest obrót płyty. Wolę konstrukcje bez pilota. 

Preferowane brzmienie neutralne lub z podbitymi lekko wysokimi tonami.

21 minut temu, stach_s napisał:

Handlarze zbierają żniwo forumowych rekomendacji...

Być może, ale wnętrze wersji SE, która jest niewiele tańsza jest bardzo różne od wersji KIS. Przede wszystkim trafo. Duzo lepszej jakości. Wnętrze (całe) izolowane płytą miedzianą. zastosowane podzespoły dużo lepszej jakości. No i sama budowa. W porównaniu, pomimo identycznego wyglądu zewnętrznego, to dwie zupełnie różne konstrukcje. To nie fantazja - miałem oba.