Maciej Rz Napisano wczoraj o 10:09 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:09 Cześć, poproszę o pomoc w wyborze odtwarzacza CD. Rynek wtórny, budżet do 1000 zł. Mam następujący zestaw stereo: wzmacniacz NAD C356, kolumny Wharfedale Linton 85th, przetwornik Musical Fidelity V90-DAC, streamer wiim mini, gramofon Audio-technica at-lp120usb. Preferencje: chciałbym żeby odtwarzacz CD był wyposażony we własny DAC lub wyjście coax, ponieważ oba wejścia optyczne w przetworniku mam już zajęte przez tv+streamer. Podobają mi odtwarzacze o konstrukcji gdzie widoczny jest obrót płyty. Wolę konstrukcje bez pilota. Preferowane brzmienie neutralne lub z podbitymi lekko wysokimi tonami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano wczoraj o 10:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:13 Poszukaj wśród modeli Marantza serii 63 lub 67. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano wczoraj o 10:18 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:18 Jeśli Marantz 63 lub 67 to najlepiej KIS MK2. Różnią się diametralnie zawartością wnętrza od choćby SE. A poza tym większość CD ma wbudowany DAC. Bez niego to transport. Wyjście coaxial też nie należy do rzadkości. Wybór jest ogromny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano wczoraj o 10:26 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:26 Tyle, że "legendarna" wersja 63 Kis mk2 w naszych realiach już często przekracza budżet 1000 zł. Handlarze zbierają żniwo forumowych rekomendacji... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano wczoraj o 10:46 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:46 W zewszlym roku kupowalem nowy/uzywany CD i wybralem Denona z lat '90. Porzadny sprzet. Ale wybor jest duzy i decyzja nielatwa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano wczoraj o 10:52 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:52 21 minut temu, stach_s napisał: Handlarze zbierają żniwo forumowych rekomendacji... Być może, ale wnętrze wersji SE, która jest niewiele tańsza jest bardzo różne od wersji KIS. Przede wszystkim trafo. Duzo lepszej jakości. Wnętrze (całe) izolowane płytą miedzianą. zastosowane podzespoły dużo lepszej jakości. No i sama budowa. W porównaniu, pomimo identycznego wyglądu zewnętrznego, to dwie zupełnie różne konstrukcje. To nie fantazja - miałem oba. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts