Skocz do zawartości

Odtwarzacz CD dla nastolatki

fp74

Recommended Posts

Dzień dobry.

Ma być to prezent dla córki, która już ma sporą kolekcje płyt CD + oczywiście streaming praktycznie 24h . Szukam naprawdę małego urządzenia, które zagra z czymś aktywnym i to w układzie raczej z jednym głośnikiem a nie stereo (ma do wykorzystania Audio Pro A10 lub C5 - na początek starczy). Budżet to powiedzmy 1,5k. To co znalazłem to:

Shanling EC Mini

Pro Ject CD Box E

Tangent CD II

I teraz, Shanling jest wszystkomający - BT, USB no i najważniejsze gniazdo słuchawkowe (nawet zbalansowane do wyboru). No więc kabel do głośnika, drugi do kompa i jest system kompletny. Pro Ject i Tangent wymagałyby dodatkowego klocka z modułem BT i wzmacniaczem słuchawkowym - w obu przypadkach są chyba firmowe elementy albo w grę wchodzi za kilka stów jakieś Fiio, Topping czy coś podobnego. Nie chodzi nawet o to jak to zagra (no bo i tak wąskim gardłem jest głośnik) ale może ktoś coś jeszcze innego doradzi. Skłaniam się ku Shanlingowi, bo po prostu jest najwygodniejszy ale nie miałem tego nigdy w rękach, nie wiem jak to w ogóle się sprawuje, może ktoś ma jakieś doświadczenie (np. jak działa obsługa, jakaś apka dedykowana itp).

4 minuty temu, Q21 napisał:

Shanling to fajna opcja :) Uniwersalny, dość spokojnie grający. No i ma baterię, więc nawet jak prądu zabraknie, to muzyka dalej będzie grała ;) Niewielki, ale przyjemny dodatek :D

Macie Shanlinga w ofercie, może jakiś outletowy egzemplarz jest na zbyciu?

Edytowano przez fp74