rocknrolla Napisano Wtorek o 13:13 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 13:13 (edytowany) 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Aha dobra teraz zrozumiałem. Wybacz. Przod i tył Atmosów czesc masz podwieszane cześć nie. Sorki! Kawa z rana musi wjechać. No ot weź te minxy faktycznie. No tak zrobię - ATMOS przód Monitor Audio, ATMOS tył Minxy. Dizęki! Edytowano Wtorek o 13:13 przez rocknrolla 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rocknrolla Napisano Wtorek o 21:43 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 21:43 Czuje sie jak dziecko we mgle... W sklepie powiedzieli mi, ze ten Monitor Audio C1M jest spoko, te Cambridge tez, ale jest roznica w wielkosci, ze minimalnie w kwestii brzmienia strace bo Cambridge nie ma basu (ktory w wiekszosci przejmie sub, ale nie calosc jednak). Ze Cambridge gra punktowo i sucho w porownaniu do C1M. Powiedzieli mi, zebym rozwazyl coś "większego". Wiem, ze Cambridge zostal mi zaproponowany tutaj, bo jest maly. Ale co sadzicie o polecajkach ze sklepu zamiast Cambridge? Canton Dolby Atmos AR-4 (www.salonydenon.pl/7614-33446-glosnik-dolby-atmos-ar-4.html) 2400 para Polk Audio OWM3 (glosniki-instalacyjne.pl/polk-audio-owm3-glosnik-podstawkowy.html) 1300 para Dolby Atmos Magnat Atm 202 (www.euro.com.pl/kolumny-audio/magnat-atm202-white-kpl-glosnikow-atmos-magnat.bhtml) 900 para - te chyba tez male, hm? Monitor Audio Bronze AMS (www.q21.pl/monitor-audio-bronze-ams-bialy.html) 1150 para Monitor Audio Silver AMS 7G (planetadzwieku.com/monitor-audio-silver-ams-7g-white-satin.html) 2300 para KEF Q8 Meta (www.q21.pl/kef-q8-meta-bialy-satyna.html) 1500 para Dali Alteco C-1 (www.q21.pl/dali-alteco-c-1-bialy.html) 1000 para Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rocknrolla Napisano Wtorek o 22:16 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 22:16 (edytowany) edit: zle podalem ceny - niektore podany ceny ze pare, tycza sie tylko jednej sztuki. a moze Dali Oberon On-Wall (https://www.q21.pl/dali-oberon-on-wall-bialy.html) ? edit2: teraz z kolei czytam, ze te Monitor Audio Bronze/Silver sa zbudowane tak aby postrawic je na kolumnie i odbijac dzwiek od sufitu... i ze do instalacji na suficie srednio sie nadaja. Oesu... co Ci ludzie mi polecają. Edytowano Wtorek o 22:20 przez rocknrolla Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano Wtorek o 23:45 Udostępnij Napisano Wtorek o 23:45 1 godzinę temu, rocknrolla napisał: W sklepie powiedzieli mi, ze ten Monitor Audio C1M jest spoko, te Cambridge tez, ale jest roznica w wielkosci, ze minimalnie w kwestii brzmienia strace bo Cambridge nie ma basu (ktory w wiekszosci przejmie sub, ale nie calosc jednak). Ze Cambridge gra punktowo i sucho w porownaniu do C1M. Powiedzieli mi, zebym rozwazyl coś "większego". No to buduj Tylko większe nie będą tańsze. Najlepiej pod kątem zrównoważenia kanałów by było dać te same głośniki co na przodzie a więc MA C1M. Tylko wizualnie "komuś" to nie pasuje Cambridge Minx Min12 jest tu przywołany bo cechuje go przyzwoita jakość grania jako surround lub Atmos, niewielki rozmiar oraz bardzo fajnie rozwiązany system mocowania. Przemknął mi kiedyś Focal SIB który mógłby tu pasować. Chcesz większe? Proszę bardzo... Może Focal Dome Flax Sat Diamond Co do przywołanych kolumn z ukośnymi ściankami. One jak najbardziej nadają się na sufit. Jest tylko pewne utrudnienie jeśli chodzi o montaż. Standardowo stawia sie je jako na kolumnach frontowych lub wiesza na ścianie jak obrazek. Do powieszenia na suficie potrzeba złotej rączki, do ogarnięcia. Ale... Moim zdaniem MA w okrągłej customowej obudowie z Twojej wizualizacji dużo lepiej by się prezentował niż ukośne z listy co podałeś. Rozważcie wspólnie jakiego typu głośniki jako tylne Atmosy będą akceptowane. Ukośne skrzynki, okrągłe obudowy podobne jak tu czy satelity typu Cambridge, Focal itp.. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowany) Bazując na swoich doświadczeniach nie mieszałbym Atmosów. Nic wielkiego się nie stanie (w filmach niezauważalne) ale jak się odpali np. helikopter demo to słychać, że barwa dźwięku dla jednego obiektu się trochę zmienia. Zobacz na to, może spełni wymagania - https://en.elipson.com/enceintes/planet/planet-m Możesz użyć tego samego głośnika ale zamontować go na różne sposoby - w suficie, wiszący, uchwyt na ścianę/sufit. Edytowano 18 godzin temu przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu Proponowałem swoje na uchwytach Tannoy Hts 101 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts