Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Ach Ci sprzedawcy... Jak mam opcję dołożyć 2k PLN do Arcam AVR11 w porównaniu do tego Denona AVR-X4800H to warto? 

Wydaje mi sie, że ludzie tu polecali, ale jak patrzę na jakieś porównanie liczbowe to wypada gorzej - https://www.zkelectronics.com/compare/denon-avr-x4800h/usa/arcam-avr11/north-america 

To w ogóle obsłuży 5.1.4? 

Nie wiem kiedy ja się zdecyduję na finalny zestaw:D to już jest męczące... aha no i ponoć koniecznie mam dopłacić kilkaset PLN do Rel HT/1510 Predator. Warto? 

Napisano

Czy warto doplacic 2000zl... Spytaj portfel. Jak Cie stac na AVR11 to moze warto dolozyc do AVR21 itd. X4800H to solidna srednia polka, na pewno to nie bedzie zly wybor.

9 minut temu, rocknrolla napisał:

To w ogóle obsłuży 5.1.4? 

Zarowno wspomniany Denon jak i Arcam potrafia (*) odkodowac nawet 11-kanalowe kino.

Ale...

(*) Denon ma 9 koncowek mocy i uciagnie samodzielnie 5.1.4, Arcam ma 7 koncowek, bedzie potrzebowal zewnetrznego wzmocnenia dla dwoch kanalow w tym ukladzie.

13 minut temu, rocknrolla napisał:

koniecznie mam dopłacić kilkaset PLN do Rel HT/1510 Predator. Warto? 

Ja jestem na NIE. REL fajny jest w muzyce, ma uderzenie i calkiem fajne SPL, ale do kina? Predator ma zakres 20Hz -6dB, konkurencyjne suby zjadaja go na sniadanie w tej kategorii. Zejscie w kinie musi byc, takie moje zdanie.

Napisano
2 minuty temu, Butler napisał:

Czy warto doplacic 2000zl... Spytaj portfel. Jak Cie stac na AVR11 to moze warto dolozyc do AVR21 itd. X4800H to solidna srednia polka, na pewno to nie bedzie zly wybor.

Jak warto to portfel się zgodzi, tylko, że nawet na tym zkelectronics, ten Arcam to srednie oceny zebral. Czy czegos nie rozumiem? 

Napisano
16 godzin temu, rocknrolla napisał:

Ach Ci sprzedawcy... Jak mam opcję dołożyć 2k PLN do Arcam AVR11 w porównaniu do tego Denona AVR-X4800H to warto? 

tak

Wydaje mi sie, że ludzie tu polecali, ale jak patrzę na jakieś porównanie liczbowe to wypada gorzej - https://www.zkelectronics.com/compare/denon-avr-x4800h/usa/arcam-avr11/north-america 

ilość kanałów tak :)

Tylko to

Nie wiem kiedy ja się zdecyduję na finalny zestaw:D to już jest męczące... aha no i ponoć koniecznie mam dopłacić kilkaset PLN do Rel HT/1510 Predator. Warto?

sam o tym myślę. Wacham się miedzy nim a 2x 1205

Jak warto to portfel się zgodzi, tylko, że nawet na tym zkelectronics, ten Arcam to srednie oceny zebral. Czy czegos nie rozumiem? 

przecież tam są suche dane oceniane.

Punkty za ilość kanałów. Jakie oceny z tego portalu się obawiasz?

Napisano
21 godzin temu, PanKlor napisał:

Ilość niezależnie obsługiwanych subwooferów też. Więc nie tylko o kanały się rozchodzi. 

A Prawda prawda!

Ja mając 2 i tak do Yamahy podłączałem jak podłączałem ale miałem możliwość dania po bokach.

Dobrze że jesteś czujny!

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Ja mając 2 i tak do Yamahy podłączałem jak podłączałem ale miałem możliwość dania po bokach.

No tylko tutaj mamy 1 vs 4. Była już dyskusja, że jak ktoś może to ustawić dowolnie w pokoju i zgrać przed kalibracją to 1 niezależnie sterowany wystarczy. W innym przypadku to kwestia szczęścia dlatego uważam, że w nowoczesnym sprzęcie powinny być 2 niezależne wyjścia minimum. Gdyby AVR11 miał 2 niezależne wyjścia to pewnie już bym go dawno kupił a tak to mogę sobie siedzieć i wymyślać którego króliczka chcę gonić 😉