Azotro88 Napisano 4 marca Napisano 4 marca Cześć, Chciałbym zakupić coś do salonu 25m2 , najlepiej podstawkowe . Najfajniej było by gdyby nadawały się w późniejszym czasie do użycia ich jako surround po przeprowadzce . (Oraz wymianie wmaczniacza stereo na coś z dźwiękiem przestrzennym ) Gatunki muzyki to głównie rock trochę jazz . w późniejszym czasie planuje zakup subwoofera więc fajnie by było jak by było złącze do tego , gramofonowe również. myślałem nad wiim plus klipch r51m . co o tym połączeniu sądzicie ? z góry dziękuję za pomoc Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 marca Napisano 4 marca Cześć Słuchałeś już Klipschy? Jeśli nie, to na pewno rozważyłbym też takie opcje jak m.in. Polk R200, Monitor Audio Bronze 100, Dali Oberon 3 O cenach zawsze można trochę porozmawiać W razie czego zapraszam Odpisz, cytując
Azotro88 Napisano 4 marca Autor Napisano 4 marca Dawno temu słuchałem ogólnie klipschow ale nawet nie pamietam jakiego modelu . W zasadzie mam do was rzut beretem wiec jeżeli można umówić się na spotkanie u was w Pabianicach to z chęcią się pojawię Odpisz, cytując
d00 Napisano 4 marca Napisano 4 marca 3-3,5k? Napisz coś więcej o ulubionym brzmieniu - lubisz więcej basu, więcej góry, środka; cieplejsze brzmienie, czy chłodniejsze? Lubisz szeroką scenę, przestrzeń, dobrze słyszalne instrumenty, szukać smaczków w melodiach; czy coś innego? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 marca Napisano 5 marca 6 godzin temu, Azotro88 napisał: W zasadzie mam do was rzut beretem wiec jeżeli można umówić się na spotkanie u was w Pabianicach to z chęcią się pojawię Jak najbardziej można Zapraszam do kontaktu preferowaną formą Odpisz, cytując
Azotro88 Napisano 5 marca Autor Napisano 5 marca 6 godzin temu, d00 napisał: 3-3,5k? Napisz coś więcej o ulubionym brzmieniu - lubisz więcej basu, więcej góry, środka; cieplejsze brzmienie, czy chłodniejsze? Lubisz szeroką scenę, przestrzeń, dobrze słyszalne instrumenty, szukać smaczków w melodiach; czy coś innego? Tysiąca . W zasadzie trochę więcej dołu , z całą resztą to po trochu . Chyba jednak odsłuch będzie najlepszą formą . Estradowe brzmienie przyprawia mnie o gęsią skórkę 3 godziny temu, Q21 napisał: Jak najbardziej można Zapraszam do kontaktu preferowaną formą Klipsche tez macie na miejscu ? Odpisz, cytując
Nie wszystko wiedzący Napisano 5 marca Napisano 5 marca Jeżeli chcesz gęsią skórkę to estradowego brzmienia nie osiągniesz z małych podstawkowych zestawów. W 25m2 potrzeba na basie kolumn opartych na 12 calowych głośnikach i końcówki 2x300w. To jest takie minimum najlepiej jakby to było 2x12 albo 1x15 czy nawet 18 cali. Wtedy można mówić o estradowym brzmieniu. Ale jeżeli to ma być coś małego na późniejsze tyły to na pewno nie będzie to estradowe brzmienie. Odpisz, cytując
Azotro88 Napisano 5 marca Autor Napisano 5 marca 56 minut temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Jeżeli chcesz gęsią skórkę to estradowego brzmienia nie osiągniesz z małych podstawkowych zestawów. W 25m2 potrzeba na basie kolumn opartych na 12 calowych głośnikach i końcówki 2x300w. To jest takie minimum najlepiej jakby to było 2x12 albo 1x15 czy nawet 18 cali. Wtedy można mówić o estradowym brzmieniu. Ale jeżeli to ma być coś małego na późniejsze tyły to na pewno nie będzie to estradowe brzmienie. Tak wiem . Pytaliście o odczucia Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 marca Napisano 5 marca 5 godzin temu, Azotro88 napisał: Klipsche tez macie na miejscu ? Tych konkretnych obecnie nie ma, ale ogółem Klipscha u nas pod dostatkiem Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 5 marca Napisano 5 marca (edytowany) @Azotro88 Ja bym zrobił w takim budżecie taki zestaw ( jeżeli nowe sprzęty ) Wiim Amp Pro: https://www.q21.pl/wiim-amp-pro.html Polk Audio R200 z OLX, póki są: https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-glosniki-polk-reserve-r200-nowe-biale-cena-za-2-sztuki-CID99-ID145j8G.html Z czasem subwoofer. Edytowano 5 marca przez Tomasz S. Odpisz, cytując
d00 Napisano 5 marca Napisano 5 marca 18 minut temu, Tomasz S. napisał: @Azotro88 Ja bym zrobił w takim budżecie taki zestaw ( jeżeli nowe sprzęty ) Wiim Amp Pro: https://www.q21.pl/wiim-amp-pro.html Polk Audio R200 z OLX, póki są: https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-glosniki-polk-reserve-r200-nowe-biale-cena-za-2-sztuki-CID99-ID145j8G.html Z czasem subwoofer. Nooo, te Polki ciekawe są. Potrafią zagrać. Mimo, że sam się waham pomiędzy nimi, a Oberon 3, to raczej zostawię finalnie (przynajmniej póki co) Polki. Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 5 marca Napisano 5 marca 51 minut temu, d00 napisał: Nooo, te Polki ciekawe są. Potrafią zagrać. Moim zdaniem w tej cenie w jakiej można je kupić to oferują więcej niż inne podobne. Jak to zawsze z kolumnami nie wszystkim podpasują, ale pokazują bardzo dużo. Inna sprawa,że moim zdaniem przydałby się subwoofer,żeby ładnie je uzupełnić z czasem. Odpisz, cytując
Nie wszystko wiedzący Napisano 5 marca Napisano 5 marca Co to za kolumny co subwoofera potrzebują. Na pewno nie dobre. 1 Odpisz, cytując
d00 Napisano 5 marca Napisano 5 marca 2 godziny temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Co to za kolumny co subwoofera potrzebują. Na pewno nie dobre. Jak dla mnie to Polki nie potrzebują suba - basu jest wystarczająco Odpisz, cytując
Azotro88 Napisano 5 marca Autor Napisano 5 marca 15 minut temu, d00 napisał: Jak dla mnie to Polki nie potrzebują suba - basu jest wystarczająco Umówiłem się na odsłuch na jutro . Zobaczymy odczucia Odpisz, cytując
Recommended Posts