AC77 Napisano Wtorek o 17:37 Udostępnij Napisano Wtorek o 17:37 Cześć, potrzebuję porady w wyborze kolumn. Przetrząsałem część forum ale rozwiązania dla siebie nie znalazłam, a nie mam też czasu żeby robić to w nieskończoność. W krótkich słowach i na temat: - raczej stereo, a nie kino domowe - pokój 25 m2, - muzyka bardzo różna, od metalu i hard rocka, przez jazz do muzyki klasycznej (opery, koncerty fortepianowe, muzyka organowa), czasami jakieś klubowe sety. - budżet +/- 1 tys. na szt. ale jeżeli jakieś rozwiązanie będzie zdecydowanie lepsze za 1,2-1,5 tys. albo okaże się, że nie warto przepłacać (choć pewnie nie) to też wezmę taki głos pod uwagę. Temat ważny dla drugiej połowy nowe i czarne Zaraz padnie pytanie o wzmacniacz... (obecny chyba już 30-letni amp. Technics SA-EX120 będę też wymieniał w ciągu 2 miesięcy), choć budżet nie będzie powalał, bo pewnie ok. 2 tys. i jeśli przy okazji coś zasugerujecie, to super. Przeglądałem mnóstwo opisów (np. Magnat Monitor S70, Elac Debut 2.0 5.2, Indiana Line tesi 661, Polk Audio XT 60 lub 70, JBL Stage 180) ale wybór dla amatora jest ciężki , a z opisów producentów zawsze płyną pozytywy. Reasumując fajnie byłby dobrać coś, co naprawdę fajnie zagra w takim pomieszczeniu uwzględniając budżet. Niezłe wyzwanie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Środa o 00:31 Udostępnij Napisano Środa o 00:31 Cześć Najlepiej będzie odsłuchać, bo różnice w tym budżecie potrafią być spore. Częstym wyborem u nas są Pylony Pearl 25, bardzo fajne podłogówki o naturalnym brzmieniu. Warto też sprawdzic System Audio Saxo 40, neutralne i uniwersalne granie z fajnym detalem. Może też z filmu coś Ci przypadnie do gustu W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AC77 Napisano Środa o 20:12 Autor Udostępnij Napisano Środa o 20:12 Dziękuję za wskazówki, ale z odsłuchem będzie cięzko za zwględu na brak czasu. Będe musiał posłuchać porad i zaryzykować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AC77 Napisano 17 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 17 godzin temu Dnia 5.03.2025 o 01:31, Q21 napisał: Cześć Najlepiej będzie odsłuchać, bo różnice w tym budżecie potrafią być spore. Częstym wyborem u nas są Pylony Pearl 25, bardzo fajne podłogówki o naturalnym brzmieniu. Warto też sprawdzic System Audio Saxo 40, neutralne i uniwersalne granie z fajnym detalem. Może też z filmu coś Ci przypadnie do gustu W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy Filmik fajny ale chyba bez konkretnego wskazania. Chyba wybrałem finałową trójkę (SA Saxo 40, Q Acoustics 3050i, Pylon Pearl 25). Jaka według Was byłaby ich kolejność na podium? A może wybór powinien być inny i na jedynkę wytypowalibyście coś innego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 13 godzin temu, AC77 napisał: Jaka według Was byłaby ich kolejność na podium? To nie powinno mieć znaczenia dla Ciebie, bo mój gust może być całkiem inny niż Twój Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AC77 Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Q21 napisał: To nie powinno mieć znaczenia dla Ciebie, bo mój gust może być całkiem inny niż Twój Z amatorskiego punktu widzenia ciężko byłoby ocenieć jaki dźwięk jest OK, a jaki wykazuje pewne braki (nawet przy odsłuchu). A biorąc pod uwagę obiektywną ocenę parametrów, doświadczenie branżowe, a nawet feedback użytkowników (choć tu pewnie dopiero byłyby rozbieżności), też cięzko byłoby porównać? Jeżeli tak, to wybór intuicyjny uwzględniajacy też wygląd i cenę nie spowoduje większej wtopy. Bo chciałbym żeby były po prostu dobre - nie muszą być wybitne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts