d00 Napisano Środa o 06:45 Udostępnij Napisano Środa o 06:45 (edytowany) Hej! Planuję zakup swojego drugiego gramofonu. Aktualnie posiadam Debut Carbon III DC (2M Red) - moja pierwsza styczność z gramofonem i płytami analogowymi. Chciałbym coś konkretniejszego, cięższego, stabilnego i może nawet automatycznego/półautomatycznego. Jeśli chodzi o zasoby do grania to: - wzmak: aktualnie Fosi Audio ZA3 48V (będzie Audiolab 6000A) - źródło: WiiM Ultra - kolumny: Polk R200 Jakoże teraz całość gra na wkładce 2M Red, to chciałbym teraz pójść w coś nieco innego - bardziej neutralniejszego w graniu. Póki co jestem bez przedwzmacniacza dedykowanego, używam wejścia PHONO z WiiM Ultra. Podobają mi się i mam sentyment do gramofonów z epoki - może w tą stronę bym poszedł. Z nówek chyba TD 204 i Planar 2 jest tylko w moim zasięgu. Ktoś, coś? Edytowano Środa o 06:50 przez d00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Środa o 08:55 Udostępnij Napisano Środa o 08:55 Cześć Co rozumiesz przez coś "konkretniejszego, cięższego"? Chodzi stricte o budowę? Jeśli tak, to Rega stawia na lekkość swoich plint, więc może nie być idealną opcją. Ogółem masz fajną bazę i przemyślałbym wymianę samej wkładki. Rozważałeś taką opcję? Jakiś Goldring, Rega Nd7, Ortofon 2M Bronze W razie czego zapraszam do kontaktu, podziałamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d00 Napisano Środa o 09:24 Autor Udostępnij Napisano Środa o 09:24 19 minut temu, Q21 napisał: Cześć Co rozumiesz przez coś "konkretniejszego, cięższego"? Chodzi stricte o budowę? Jeśli tak, to Rega stawia na lekkość swoich plint, więc może nie być idealną opcją. Ogółem masz fajną bazę i przemyślałbym wymianę samej wkładki. Rozważałeś taką opcję? Jakiś Goldring, Rega Nd7, Ortofon 2M Bronze W razie czego zapraszam do kontaktu, podziałamy Tak - miałem na myśli budowę. Może rzeczywiście wkładka to lepszy pomysł - może 2M Blue też by zmienił dźwięk na plus. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Środa o 15:15 Udostępnij Napisano Środa o 15:15 2M Blue gra lepiej, ale raczej w podobnym charakterze, co 2M Red. Wspomniane przeze mnie opcje już będą cieplejsze 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts