Skocz do zawartości

Jeśli Indiana Line to które ???

woj-ti

Recommended Posts

28 minut temu, woj-ti napisał:

potem reszta. 

Kiedy to jest potem? Ale tak realnie.

29 minut temu, woj-ti napisał:

Nie słuchałem nie miałem okazji. 

No to jest klucz, przed zadawaniem pytań na forum. My Ci możemy wskazac kierunek.

29 minut temu, woj-ti napisał:

A w sumie nie spotkałem nigdzie Yamahy za 2000 a to byłaby dobra cena. Jeśli jakieś okazję to proszę o linka...

Musisz ustawić alert na Amazon. Bo jak się tam pojawia to znika szybko.

30 minut temu, woj-ti napisał:

Tak na prawdę to od jakiegoś czasu obserwuje te sprzęty i mam wrażenie że ceny rosną a nie spadają.

ostatnio jest sporo spadków. Ale zalezy od modelu i brandu.

33 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Kiedy to jest potem? Ale tak realnie.

No to jest klucz, przed zadawaniem pytań na forum. My Ci możemy wskazac kierunek.

Musisz ustawić alert na Amazon. Bo jak się tam pojawia to znika szybko.

ostatnio jest sporo spadków. Ale zalezy od modelu i brandu.

Panowie ja chcę kupić w ciemno. Wiem wiem wszyscy mówią że tak się nie robi. Ale jeśli nawet odsłucham spodoba mi przywiozę sprzęt do domu a żona powie że to w ogóle to nie gra i co wtedy. 😄 Dlatego zdecydowałem na kolumny bardziej uniwersalne a takie opinie mają Indian-y z tego co czytam. I ok jest to ryzyko ale zaakceptuje i tak będzie to 100 razy lepsze od tego co mam w chwili obecnej.🙂

Na taki odsłuch to najlepiej brać całą rodzinę a tu już się sprawą komplikuje. 

Ja rozumiem jeśli to byłoby tylko dla mnie a to mamy sprzęt rodzinny uniwersalny. Sami mówicie że każdy ma inne preferencje.😉

Moje pytanie to które wybrać czy poszukać Divy 5 w dobrej cenie czy Tesi 661 brać odrazu czy może jednak Tesi 5 lub 6. Które są bardziej dopracowane bardziej naturalne fajny bas . Czy jest sens dopłacić z Tesi 661 do Tesi 5,6 lub Diva 5.

Diva 6 poza budżetem zdecydowanie. Max jakieś 3000 na kolumny 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Jest ryzyko jest zabawa?

Gdzie te opinie czytasz?

Za 3K na kolumny to bym patrzył na Heco Aurora 700/ KEF Q 750 ktoś tu pakazywał na dobrej ofercie / Magnat Signature 505 / Tesi 6

No opinie w necie różne fora. Na Top Hi-fi też mówią o samych zaletach w tym budżecie . 

Już mam mętlik he. Miałem nadzieję że ktoś powie że lepiej dołożyć np do Diva 5 albo lepiej zostać przy Tesi 661. 

Nie miałem nigdy takiego sprzętu i tak na prawdę nie wiem czego się spodziewać czy jest duża różnica w dźwięku tańsze czy droższe. Dla mnie 3 czy 4 tys to i tak dużo. W moim przypadku to będzie inwestycja na lata. Chce mieć fajny dźwięk czy to słuchając muzyki czy oglądając film czy tv. Ale też nie jestem audiofilem żeby wydawać 10 tys czy więcej na sprzęt. No jakby mnie było stać to pewnie bym wziął ale w tym momencie to są też inne wydatki. 

1 godzinę temu, woj-ti napisał:

Nie miałem nigdy takiego sprzętu i tak na prawdę nie wiem czego się spodziewać czy jest duża różnica w dźwięku tańsze czy droższe.

Dlatego najlepiej posłuchać samemu :) Sam sprawdzisz czy słyszysz różnicę, gdzie ją słyszysz, a także czy Twoim zdaniem warto dopłacać. 

22 godziny temu, woj-ti napisał:

No opinie w necie różne fora. Na Top Hi-fi też mówią o samych zaletach w tym budżecie . 

Bo top hi Fi jest producentem tych kolumn 🤯

Opinie w Necie bywają kupione.

Gdzie na tym forum widzisz aż takie przechwałki na temat tych kolumn.

22 godziny temu, woj-ti napisał:

Już mam mętlik he. Miałem nadzieję że ktoś powie że lepiej dołożyć np do Diva 5 albo lepiej zostać przy Tesi 661. 

No to z tych dwóch napisze ci jak chcesz dołoż do Diva. ale podałem świetne alternatywy

Dnia 22.03.2025 o 12:50, woj-ti napisał:

No a jakby tak trochę cenowo zejść i np. coś typu ELAC Debut 2.0 F5.2 lub F6.2 ???

obie fajne i polecane kolumny.

Wyjdź też poza Top HiFi.

Masz Magnat Tempus, Heco Victa Elite.

Dnia 22.03.2025 o 12:50, woj-ti napisał:

Czy to już całkiem inna półka i nie pasują do tego amplitunera v6a ???

pasują.