MaxHardcore Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca (edytowany) Witam Koleżanki i Kolegów (jako nowy member na tym forum), Chciałbym zapytać o następującą kwestię. Poszukuję dobrać elementy do zestawu Audio do komputera PC (muzyka z YouTube głównie) gdyż dużo słucham podczas pracy po kilka godzin dziennie do późnych godzin nocnych - także nie za głośno. Słucham na głośnikach nie na słuchawkach. Obecny zestaw z którego jestem zadowolony: - karta muzyczna Creative Sound Blaster Z SB1500 PCI-E - głośniki Edifier Edifier R1700BT - przykładowa muzyka: AC/DC, Metallica, David Bowie, ReTo, PitBull. - pokój roboczy 14m2 (biurko, meble, łóżko w nim) Zastanawiałem się jednak czy można z komputera wycisnąć więcej dla lepszej jakości muzyki - lepsza karta dźwiękowa, lepsze głośniki, na biurko, wzmacniacz/DAC, lepsze kable głośnikowe, optyczny kabel z karty sieciowej czy tez może iść w zestaw do streamingu gdzie można odtwarzać muzykę z YT czy Spotify z głośnikami na biurko (patrzyłem na zestaw Cambridge Audio CXN100+CXA81Mk2. ale są dużo za duże aby pod monitor na biurku wstawić). Czy mogli byście coś ciekawego zaproponować z punktu widzenia osób znających się na temacie ? Edytowano 20 marca przez MaxHardcore Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Cześć Jakim budżetem dysponujesz na całość? Ogółem myślę, że najlepiej byłoby tu rozważać system 2.1 - np. KEF LSX II + SVS SB-1000 Kolumny aktywne, podpinasz się po USB z kompa, a sub dorzuci dołu, którego im brakuje To oczywiście bardzo wstępna opcja, ale moim zdaniem na ten metraż w sam raz do rozważenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts