Pomocy Napisano 22 marca Udostępnij Napisano 22 marca Witam, Mam w domu od kilku lat podłączony zestaw audio (amplituner Yamaha R-N602 oraz kolumny Magnat Quantum 6770). Ostatnio chciałem coś zmienić (aby jakość odtwarzanej muzyki była lepsza i zacząłem rozkminiać co jest nie tak. Dzwoniąc do znanego salonu o poradę pan zapytał z czego słucham muzykę, i tu padła moja odpowiedź że ze Spotify. Pan poradził mi abym najpierw posłuchał muzyki z Tidala bo tu może być problem. No i się pojawił...na telefonie w Spotify aplikacja widzi (przez Wi-Fi) amplituner, natomiast w Tidalu nie widzi. Łączy się przez Bluetooth, a chciałbym przez Wi-Fi. Co może być przyczyną? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 22 marca Udostępnij Napisano 22 marca (edytowany) Amplituner nie obsługuje Tidala. Brak funkcji Tidal connect, więc aplikacja Tidala nie widzi amplitunera jako urządzenia z którym może współpracować. Musiałbyś albo zmienić amplituner na taki, który ma Tidal Connect, albo dostawić jakiś dodatkowy odtwarzacz sieciowy czyli streamer, który obsługuje Tidal Connect Edytowano 22 marca przez michaudio Rozszerzenie treści Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomocy Napisano 22 marca Autor Udostępnij Napisano 22 marca Dziękuję za odpowiedź, ale raczej obsługuje bo przełączając źródła sygnału (spotify,deezer,air play itd.) jest również Tidal. Włączając go gra tylko Fugees:-) i nie ma to nijak z tym co na telefonie w apce Tidal. Jestem zielony, może coś źle robię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 22 marca Udostępnij Napisano 22 marca (edytowany) Tak jak pisał kolega. Masz Spotify connect i obsługujesz bezpośrednio przez amplituner RN602. Tidal oczywiście jest też, ale nie ma funkcji connect, więc musisz obsługiwać przez aplikację Musiccast. Edytowano 22 marca przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomocy Napisano 22 marca Autor Udostępnij Napisano 22 marca 14 minut temu, terracan1929 napisał: Tak jak pisał kolega. Masz Spotify connect i obsługujesz bezpośrednio przez amplituner RN602. Tidal oczywiście jest też, ale nie ma funkcji connect, więc musisz obsługiwać przez aplikację Musiccast. Faktycznie, przez Musiccast idzie:-). Dobre i tyle. Dziękuję i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca Działa przez Musiccast, ale obsługa jest koszmarna. Znam to z mojego streamera Yamahy. Dlatego proponowałem cokolwiek z Tidal Connect. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomocy Napisano 23 marca Autor Udostępnij Napisano 23 marca 40 minut temu, michaudio napisał: Działa przez Musiccast, ale obsługa jest koszmarna. Znam to z mojego streamera Yamahy. Dlatego proponowałem cokolwiek z Tidal Connect. Masz rację, obsługa faktycznie koszmarna. Dlatego, czas poszukać coś nowego z Tidal Connect i jakieś nowe kolumny(do tych nie jestem przekonany że coś więcej mogą jakościowo). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca Wystarczy że do obecnego amplitunera dołozysz Wiim nawet wersję mini on ma Tidal Conenct. Możesz tez zmienic apkę na mconnect. Wymiana Rn602 na RN600 na przykład tylko p oto żeby mieć Tidal connect jest bez sensu. No chyba że pojdziesz jeszcze coś wyższego przy takiej zmianie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts