marowski Napisano 24 marca Napisano 24 marca Witam, Dostałem w prezencie yamahe rx683. Chciałbym dobrać do niej kolumny, narazie w systemie 2.0, docelowo całe kino 5.1 Pokój 18m2, budżet około 3000zl oraz w grę wchodzą tylko używki. Yamaha wcześniej była sparowana z zensorami 7 i grało to fajnie, lecz trochę brakło basu, od około półroku grała z oberonami 9 i radziła sobie całkiem nieźle. Myślę nad: Monitor audio 6 Monitor audio 500 Zesnory 7 Czy ktoś testował jak się yamaha zgrywa z monitorami? Oraz czy ten ampli je napedzi bez zadyszki? Słucham głównie muzyki w różnych gatunkach, m.in - głównie rock, czasami jazz, pop Czy te monitorki z yamaha (brozne 6/500) to dobre połączenie? Niestety bardzo mało jest w internecie o tym info... Lub jakie inne kolumny polecicie w tym budżecie? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 24 marca Napisano 24 marca Cześć, jak już pisałem na sąsiednim forum 6 godzin temu, marowski napisał: Czy te monitorki z yamaha (brozne 6/500) to dobre połączenie? Niestety bardzo mało jest w internecie o tym info... Dla wielu będzie zdecydowanie za jasno. Kwestia gustu. Poszukałbym KEFów R300 na pewno z używanych, może seria Q bardziej budżetowo. Ciekawe też będą Diamondy 18 🙂 Jasno oznacza, że będzie dużo góry. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 25 marca Napisano 25 marca Jak najbardziej możesz iść w set ale szukaj od razu całego bo wyjdzie Cie taniej. Poźniejszy zakup centralnego i surroundów wyjdzie Cie drożej. Monitor audio Bronze 6 Klipsch F2 Tannoy F4 Dali Zensor 7 KEF Q 750 Odpisz, cytując
Recommended Posts