Mateusz Wolski Napisano Piątek o 22:22 Udostępnij Napisano Piątek o 22:22 Witam, Poszukałem na forum - znalazłem wprawdzie tematów kilka, ale nie rozwiązały mojego problemu - ale przynajmniej pokazały co przetestować. Do rzeczy. Moje kino ma 5 lat. Niedawno wymieniłem Marantz 7015 na Marantza Cinema 50 i dołżyłem Marantz 30. Zestaw głośników 7.1.4 Focal Aria. Sub REL 1205 - gra na przekaźniku bezprzewodowym REL. Buczenie jest ciche i jednostajne (do tej pory chodziła klima - która też jakoś specjalnie głośna nie jest i go pewnie zagłuszała - dziś ciepło i się wyłączyła i jak dzieciaki poszły spać to zaczęło się owo buczenie być słyszalne). Zatem nie wiem dokłądnie od kiedy sobie buczy i czy nie było jakiegoś katalizaotra (na 100% wcześniej sobie nie buczał). Gra normalnie - acz w takcie jak są sceny gdzie go nie słychać to po podejściu do niego buczenie da się usłyczeć. Buczenie nie ustaje po odłączeniu kabla sygnałowego. Buczenie nie ustaje po zmienia gniazdka, próbowałem też podłączać do gniazdka bez uzieminia oraz zmiany fazy - żadne rozwiązanie nie daje efektu. Inny pokój czy nawet tor obowdu na ogród z osobnej różnicówki też nic nie daje. W domu nie mam TV z antenty tylko przez FO kabel do ONT INEA i dalej przez kable koncentryczne do TV - odłączyłem dla pewności również kabel koncentryczny od INEA ONT i od TV koncentryk) - też to nic nie dało. Dodatkowo przy każdym wyłączeniu lub wyciągnięciu kabla z gniazdka zanim buczenie ustanie, słychać trzaśnięcie (tak jak wyłącza się aplituner - może ciut głośniej). Klękło coś w torze zasilania suba? Jakaś naprawa wchodzi w grę - jestem z okolic Poznania. Z góry dzięki za podpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano Piątek o 22:37 Udostępnij Napisano Piątek o 22:37 Hej Raczej sub uległ uszkodzeniu zatem warto aby go sprawdzić. Ten model ma zasilacz impulsowy zatem odpada temat buczącego trafa. W pierwszej kolejności do sprawdzenia są elektrolity a niestety w tym modelu mamy kondy nie markowe zatem zapewne zaczynają dawać o sobie znać… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Wolski Napisano Piątek o 22:49 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 22:49 kogoś polecasz do naprawy? jaki może być szacunkowy koszt? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano Sobota o 09:17 Udostępnij Napisano Sobota o 09:17 Mogę ogarnąć temat o ile jest sens bawić się w wysyłkę. W razie w pisz proszę na priva. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Jest na gwarancji? Mialem dwa takie subwoofery i kilka na sklepie i żaden nie buczał. Serwis RELa jest w Krakowie w ACP. Możesz do nich zadzwonić zapytać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Wolski Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu A z ciekawości zadzowniłem - twierdzą, że ten typ tak może mieć (a nigdy nie miał). Zaproponowali wymianę transformatora na nowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts