sebaskora8 Napisano Niedziela o 13:55 Udostępnij Napisano Niedziela o 13:55 Witam moje onkyo nie obsługuje dolby atmos tylko true hd.moje pytanie brzmi .czy jak odtworzeń płytę blu ray z dolby atmos ,amplituner wykryje true HD.pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Niedziela o 16:19 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:19 O ile to ścieżka TrueHD z dołożonym Atmos to powinien sobie poradzić. Atmos może być też dodatkiem do eac3 (dd+). Ściągnij sobie jakieś demo z sieci i sprawdź (o ile masz na czym odtworzyc - player). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 05:54 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 05:54 tak wykryje. Nie wiem czy każdy BD player odtworzy taki format z pendrive. Nie wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano Poniedziałek o 06:53 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:53 (edytowany) Jeśli player obsługuje TrueHD to odtworzy każdą taką nieuszkodzoną ścieżkę. Obecność zakodowanego Atmosa nie robi różnicy. To samo ampli, jeśli specyfikacja pozwala na TrueHD to sprzęt zagra każdą taką scieżkę, zawartość danych obiektowych nie jest w ogóle istotna pod względem kompatybilności. Atmos to dane zakodowane w kodeku, to nie są fizyczne ścieżki. To tak jakby spytać czy TV odpali program telewizyjny jeśli ma on zakodowaną telegazetę. Czasem są problemy z odpaleniem gęstych formatów przez wyższe próbkowanie, ale nie o tym teraz mowa. Edytowano Poniedziałek o 06:56 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klips Napisano Poniedziałek o 07:24 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:24 Mój poprzedni Denon AVR 2809 z roku 2008 odtwarzał wszystkie gęste pliki, w tym Dolby Atmos i DTS:X, i wyświetlał je jako Dolby True HD i DTS Master Audio. Miałem go do ok. 2021 r. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaskora8 Napisano 21 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 21 godzin temu Dzięki panowie .wykryło truehd.teraz mam porównanie.włączyłem furioze Sage mad max w truehd a pózniej w dts HD master audio .to i to w 7.1. według mnie lepsza robotę robi true HD ,dźwięk mocniejszy i lepszy efekt.pozdtawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts