Skocz do zawartości

Yamaha RX V675

Łukasz Yamaha

Recommended Posts

Witam,posiadam amplituner Yamaha RX V675 po podłączeniu kolumn Heco Interior 430 S 4 ohm(zdjęcie) amplituner się grzeje i wyłącza a na tabliczce znamionowej niby jest 4ohm front.Mógłby mi ktoś pomóc odczytać dobrze tą tabliczkę znamionowa(zdjęcie) podpowiedzieć jakie kolumny mogę podłaczyc i z jaką mocą?

IMG_20250322_150444.jpg

IMG_20250322_145743.jpg

IMG_20250322_145725.jpg

IMG_20250322_145905.jpg

A jak wygląda wentylacja tego amplitunera?

Bo jeśli stoi w ciasnej na wysokość wnęce, z zabudowaną tylną ścianą, to nic dziwnego. 

To też naturalne, że przy 4 omowych kolumnach amplituner się grzeje. Każdy inny też będzie się grzał. 

Najważniejsze, to zapewnić mu dobrą wentylację.

Amplituner postawiony na górnym blacie, mając możliwość swobodnego odprowadzania ciepła nie powinien się wyłączać.

37 minut temu, Łukasz Yamaha napisał:

Witam,posiadam amplituner Yamaha RX V675 po podłączeniu kolumn Heco Interior 430 S 4 ohm(zdjęcie) amplituner się grzeje i wyłącza a na tabliczce znamionowej niby jest 4ohm front.Mógłby mi ktoś pomóc odczytać dobrze tą tabliczkę znamionowa(zdjęcie) podpowiedzieć jakie kolumny mogę podłaczyc i z jaką mocą?

IMG_20250322_150444.jpg

IMG_20250322_145743.jpg

IMG_20250322_145725.jpg

IMG_20250322_145905.jpg

Wentylacja to ważna sprawa, ale nie jedyna.

Model RXV 675 jest stosunkowo mocny w trybie stereo. Nie ma też żadnych oporów przed kolumnami 4 i 8 omowymi.

A czy dokonywałeś jakiś ustawień w menu? Czy muzyki słuchasz w trybie 2 kanałowym?

Chwilowo jest obok kolumn na podłodze więc wydaję się oki chyba ale wcześniej podłączyłem kolumny z magnata 4 ohm i nie było problemu, chyba że heco robią zwarcie jakies

24 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Wentylacja to ważna sprawa, ale nie jedyna.

Model RXV 675 jest stosunkowo mocny w trybie stereo. Nie ma też żadnych oporów przed kolumnami 4 i 8 omowymi.

A czy dokonywałeś jakiś ustawień w menu? Czy muzyki słuchasz w trybie 2 kanałowym?

Dokładnie nie powinien mieć oporów z 4 i 8 ohm, aktualnie nie zmieniałem żadnych ustawień,tylko próbowałem na kolumnach i na razie i nic więcej 

1 godzinę temu, Łukasz Yamaha napisał:

Chwilowo jest obok kolumn na podłodze więc wydaję się oki chyba ale wcześniej podłączyłem kolumny z magnata 4 ohm i nie było problemu, chyba że heco robią zwarcie jakies

Dokładnie nie powinien mieć oporów z 4 i 8 ohm, aktualnie nie zmieniałem żadnych ustawień,tylko próbowałem na kolumnach i na razie i nic więcej 

Czyli wcześniej miałeś podłączone kolumny 4 ohm i było dobrze, a teraz nie...

Może coś się stało jednak z urządzeniem. Tylko z drugiej strony, jakby poszła końcówka to sprzęt by nie działał całkowicie...

Hmmm... Masz możliwość podjechać gdzieś do naszego sklepu, żeby go sprawdzić?