Komoroko Napisano wczoraj o 15:05 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:05 Posiadam tak jak w tytule Dali oberon 9, Dali Zensor Vokal + Zensor 1 Uzupełnia to sub dali ef12 - Pokoj 30m2 Obecnie posiadam yamahe rx683, lecz przyszedł czas na jej wymianę. W grze jest denon avc-x4800h, którego znalazłem za 4400 (używanego rok) Podstawowe pytanie jak taki Denon zgra się z oberonami? Czy da wystarczająco duzo prądu zeby zasilić mi ten przód? Oraz jak poradzi sobie w kinie, napędzi mi te 5 głosników swobodnie? Dodam ze w 60% słucham muzyki w stereo, a w 40% oglądam filmy (wtedy w trybie wielokanałowym 5.1) Pierwszy raz chciałbym zmienić stajnie na Denona, jak on brzmi? Pasuję do Dali? Nigdy denona na zywo nie słyszałem, na jakie brzmienie moge liczyc w tej "parze"? Oraz czy ma to sens? Przekonują mnie dwie rzeczy - Cena, oraz to ze jest wyprodukowany w Japonii. Myślałem nad rz50 ale tych używanych niestety nie ma, a różnica w cenie praktycznie 2500 (srebrny ok. kosztuje 7000zł) Co sądzicie o denonach? Są to dobre wzmaki? Czy daje wystarczającą ilość prądu do tych kolumn? Oraz jeszcze jedno pytanie czy nie zaszkodzi mu podłączenie 4ohmowych kolumn? (frontowych, reszta systemu kd jest 6ohmowa) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano wczoraj o 15:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:19 Do tego Denona daj mono bloki Fosi Audio V3 mono. Będzie dużo lepiej . Dali lubi prąd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komoroko Napisano wczoraj o 16:00 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 16:00 39 minut temu, maciek72 napisał: Do tego Denona daj mono bloki Fosi Audio V3 mono. Będzie dużo lepiej . Dali lubi prąd. W planach jest dalsza rozbudowa lecz narazie finanse pozwalają na denona. Czy denon z dali zgra się? Jak to wypadnie w muzyce? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano wczoraj o 16:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:01 To amplituner , szału nie zrobi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komoroko Napisano wczoraj o 16:06 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 16:06 Przed chwilą, maciek72 napisał: To amplituner , szału nie zrobi A w porównaniu do starego ampli? Jednak róznica cenowa jest znaczna, zastanwiam sie czy po prostu jest sens inwestować 3000zł w nowszego ampli. Jezeli juz uznamy ze jest sens wymieniać go, to wtedy połączenie dali + ten denon zgra się dźwiękowo i nie bedzie to kaleczyc uszów? Pierwszy raz planuje przejść na stajnie denona i zastanwiam sie jak to tam wygląda i z czym on gra dobrze. Z tego co czytalem w stereo ma dawac na 2 kanały przy 4ohm - ok. 220w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Denon ogółem to bardzo fajny sprzęt, ale nie każdemu podpasuje jego brzmienie z Denonem. Jest to granie ciemniejsze, bardziej przysadziste. Onkyo RZ50 dużo bardziej tu pasuje, bo jest dość neutralne i grające dynamiczne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komoroko Napisano 9 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 9 godzin temu 52 minuty temu, Q21 napisał: Denon ogółem to bardzo fajny sprzęt, ale nie każdemu podpasuje jego brzmienie z Denonem. Jest to granie ciemniejsze, bardziej przysadziste. Onkyo RZ50 dużo bardziej tu pasuje, bo jest dość neutralne i grające dynamiczne Tylko ze onyko kosztuje 7000zl A tego denona mogę dorwac za 4400 a w tej cenie ciężko znaleźć coś lepszego Uważasz że denon styknie do tych kolumn prądowo? I jak z ich awaryjnością? Oraz czy jest sens go brać za to 4400zl do tych kolumn co mam, odnajdzie się w tym? Dodam że głównie słucham rocka, oraz lubię jak jest sporo basu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 5 godzin temu, Komoroko napisał: Uważasz że denon styknie do tych kolumn prądowo? Tak 5 godzin temu, Komoroko napisał: I jak z ich awaryjnością? Jak ze wszystkim, może się zdarzyć problem, ale nie kojarzę, by 4800H miał większe problemy niż cokolwiek z jego przedziału. 5 godzin temu, Komoroko napisał: Oraz czy jest sens go brać za to 4400zl do tych kolumn co mam, odnajdzie się w tym? Ogółem dobra cena, czy Ci się spodoba to już kwestia indywidualna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts