DawidBr Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Cześć, w ostatnim czasie zacząłem się interesować audio i chciałbym zbudować jakiś solidny zestaw kina domowego 5.1, jednak dobrze byłoby aby był to sprzęt dość uniwersalny gdyż nie ukrywam że muzyki też lubię posłuchać. Sprzęt jaki mam do tej pory to amplituner Yamaha TSR-400, kolumny podłogowe Cabasse MT32, głośnik centralny Cabasse MT30. Do tego chciałbym dokupić jakieś głośniki efektowe (myślałem o Indiana line nota 260x lub polo S20) a w przyszłości jakiś subwoofer (typu Klipsch r112 lub 115). pomieszczenie w jakim będzie to grało jest wymiarów 7x5 (jednak również jest to w połowie antresola oraz z otwartą częścią na jadalnię) niestety nie mam zbyt dużego doświadczenia jeżeli chodzi o audio i zastanawiam się czy taki zestaw będzie dobrze grał, czy amplituner który mam jest wystarczający ? Będę wdzięczny za wszelkie rady i wskazówki :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Nie będzie. Amplituner to bardzo postawowy model. Subwoofery też do stereo mogłyby być lepsze. Dodatkowo wysokie pomieszczenie może powodować problemy i przydałby się jakiś system korekcji akustyki. Wrzuć jakiś plan pomieszczenia. Możesz też szukać na front większych Cabasse MT a te które masz użyć jako głosniki efektowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidBr Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Czyli rozumiem że kolumny Indiana line 260x lub polk s20 będą niewystarczające ? Niestety kupno większych kolumn Cabasse jest poza moim zasięgiem cenowym. a jeżeli chodzi o ten amplituner to na co musiałbym zmienić aby to miało ręce i nogi. Dodam również że nie chciałbym rezygnować z funkcji które ten amplituner oferuje takich jak Music cast radio internetowe itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 4 minuty temu, DawidBr napisał: Czyli rozumiem że kolumny Indiana line 260x lub polk s20 będą niewystarczające ? Niestety kupno większych kolumn Cabasse jest poza moim zasięgiem cenowym. Nie. Głośniki efektowe to akurat najmniejszy problem w kinie. 4 minuty temu, DawidBr napisał: a jeżeli chodzi o ten amplituner to na co musiałbym zmienić aby to miało ręce i nogi. Dodam również że nie chciałbym rezygnować z funkcji które ten amplituner oferuje takich jak Music cast radio internetowe itp. Denon od X3800 w górę, Onkyo RZ30 i wyższe (albo odpowiednik z integry/pioneera), Arcam AVR5 + Dirac lub AVR11. Na tę chwilę dokupiłbym przyzwoity subwoofer np. SVS SB1000 Pro. Edytowano 2 godziny temu przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts