Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 135 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 583 wyświetleń
  1. Klipsch R112SW vs. R115SW 1 2

• 48 odpowiedzi
    • 17,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 656 wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 20,5k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 970 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 473 wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  2. Różne opcje upgrade stereo do KD

• 12 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  3. Onkyo TX-NR686 wycena

• 1 odpowiedź
    • 613 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  4. Nietypowe 5.1

• 22 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Sufit mi rozwali 🤣 Ale sub wpadnie (kiedyś), potrzebny do kina. Wcześniej chciałem go połączyć z B&W (chociaż nic mi w nich nie brakuje) i z kinem jednocześnie. Mam jeszcze na przyszłość wygenerowany mały tuning: "Audio Physic Scorpio 25 – 2-etapowy tuning pod Cyrus Classic Amp"   Wstęp Celem tego tuningu jest dostosowanie kolumn Scorpio 25 do Twojego Cyrus Classic Amp z uwzględnieniem preferencji: cieplejsza średnica, łagodniejsze wysokie, pełniejszy i niższy bas. Tunig podzielony jest na dwa etapy: wytłumienie kolumn oraz okablowanie i zwrotnica.   Etap 1 – Wytłumienie kolumn Materiały: Wata poliestrowa Acoustilux / Monacor MDM-3 Wata Sonofil (średniotonowa) Cienka warstwa waty przy tweeterze Rozmieszczenie i gramatura: Komora Materiał Ilość Rozmieszczenie Woofery (dolna) Acoustilux 200–250 g / kolumna Płaty luźno na tylnej ściance, małe porcje na bokach, NIE zasłaniać bass-reflex Średniotonowa Sonofil 50–70 g / kolumna Tylna ścianka, cienka warstwa na bokach, przód odchylony Tweeter cienka wata 10–20 g / kolumna Mały płat za tweeterem Efekt: miękki, pełny bas, cieplejsza średnica, łagodniejsze wysokie   Etap 2 – Okablowanie i zwrotnica Okablowanie wewnętrzne: Element Przewód Grubość Uwagi Tweeter Neotech OCC 16 AWG Krótko, skręcony lekko, złagodzenie wysokich Midwoofer Neotech OCC 16–14 AWG Cieplejsza średnica, spójność z wzmacniaczem Woofer Neotech OCC 14 AWG Pełniejszy i niższy bas Zwrotnica – odsprzęgnięcie: Wyjmij zwrotnicę z fabrycznej płytki Przykręć do płyty MDF/pleksi 10–15 mm Zamontuj na gumowych dystansach (Sorbothane, silikon) Nie dotykać boków ani ścianek Efekt: mniej mikrodrgań, czystsza średnica, wygładzone wysokie, lepsza scena Terminale: WBT Nextgen Cu lub Furutech miedziane Luty lub dobre zaciski Solidne styki dla spójności tonalnej   Dodatki / sugestie Nóżki / podstawy: IsoAcoustics lub gumowe stopy – złagodzenie góry i cieplejszy bas Kolejność działań: najpierw wytłumienie, potem okablowanie + zwrotnica, test odsłuchowy po każdym etapie.   Uwagi końcowe: Tunig jest w pełni odwracalny – nie zmieniasz konstrukcji głośników, można stopniowo regulować ilość materiału i przewodów, aby dopasować brzmienie do swojego pomieszczenia i wzmacniacza."   Może za jakiś czas je dopieszczę.
    • Hej sprawdź przede wszystkim, czy masz w TV ustawiony sygnał wyjściowy jako PCM. 
    • Obecnie testuje Wiim Ultra u siebie i mam mieszane uczucia jeżeli chodzi tego daca. Nie ma praktycznie żadnej różnicy między nim a tym, który znajduje się w Magnacie MR780.
    • Dziękuję nie zaglądałem do instrukcji bo wszystko sprzęt z drugiej ręki i papierków brak.  Fakt zapomniałem o GPT ale i tak Ci dziękuję. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...