-
Ostatnie posty
-
Ta, umie się przecież upadać, chociaż trochę siebie zostawiłem na miejscu i odnowienie szczepionki na tężca było konieczne
-
Rower jutro do naprawy a ja już od czwartku w naprawie Psy mi wyleciały z zagrody a że darłem jak głupi w kierunku Mosiny i mam mocniejszy przedni hamulec to katapulta i dość zdrowo się odbiłem od betonowych płyt. Tym razem ja nie zawiniłem więc jest progres do ubiegłego roku ale usterki w większych stawach są i trzeba czekać. Znasz D2R i znasz moje upodobania więc wiesz, że ProAc nadal ma karty
-
Z jednej strony rolnictwo trzeba chronić, żeby nie być zbyt zależnym od importu żywności. Ale nasze rolnictwo jest zbyt rozdrobnione, z kilku hektarów nie da się wyżyć. A rolnicy boją się grubiej inwestować. Dopóki te drobne gospodarstwa nie scalą się w wielkie kilkuset hektarowe farmy, nie będą opłacalne. A te wielkie farmy to już dochodowy biznes, do którego nie trzeba dopłacać. Natomiast rosnącym problemem jest nawadnianie pól, bo od lat mamy pogłębiającą się hydrologiczną suszę.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy