Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Witam, mam na imię Bartek, mam 33 lata, zawsze byłem aktywnym człowiekiem z zamiłowaniem do fotografii i Astrofotografi i akwarystykii, była to moja pasja którą spełniałem. Od wielu lat choruję na nerki na początku było to widać jedynie na badaniach gdzie białko pojawiało się w małych ilościach w moczu. Od pewnego czasu zaczęły mi puchnąć stopy i kostki co utrudnia chodzenie a czasem i założenie butów a co za tym idzie codziennie funkcjonowanie, pojawiły się częste bóle głowy i brak sił jak i podwyższone ciśnienie tętnicze krwi. Niestety koszty leczenia przekraczają moje możliwości finansowe. Moje samopoczucie przez chorobę się pogorszyło, ze wszystkim zostałem sam i na nikogo nie mogę liczyć. Pracuję jako dostawca posiłków lecz z moimi dolegliwościami mam co raz większy problem z prowadzeniem samochodu. Proszę tylko o minimalną pomoc z czego będę bardzo wdzięczny. Każdy grosik się liczy, Jeśli ktoś nie może pomóc niech chociaż udostępniania zrzutkę z czego będę wdzięczny.https://zrzutka.pl/8hhgd7
    • Witam serdecznie 😎 Ponad rok temu kupiłem kolumny Wilson Exclusive Line EL-10 w bardzo atrakcyjnej cenie i dopiero teraz wyjmuję je z kartonu i szukam odpowiedniego "napędu". Do końca nie wiem czy to był dobry kolumn, ale teraz już tego nie zmienię. Chciałbym dobrać amplituner lub wzmacniacz z wejściem HDMI ARC/eARC (do podłączenia telewizora) i gabarytem nieprzekraczającym 35 cm głębokości. Brzmieniowo zależy mi na dobrej kontroli basu, czystej średnicy i górze bez nadmiernej ostrości – muzyka to głównie rock, pop, trochę elektroniki i filmowe ścieżki dźwiękowe. Aktualnie rozważam: Integra DTM-7.4 WiiM AMP ULTRA Jak Waszym zdaniem te urządzenia zgrają się z Wilsonami? Czy któryś z nich lepiej poradzi sobie z ich napędzeniem Wilsonów czy może warto rozejrzeć się za czymś innym w podobnym budżecie i wymiarach? Pozdrawiam
    • Koledzy @fp74 i @Wito76. Pierwszy, niepotrzebnie ostro. Kolega @Wito76 nie należy do forumowych aferałów, trochę zgryźliwie zabrzmiało,ale obstawiam przypadek. Drugi, kiedyś BMW rozpoczęło proces oszczędzania sprzeczny z założeniami marki- zupełnie po cichu wprowadzono do salonów próbną serię BMW 1 z przednim napędem. Odpowiednio poinstruowani sprzedawcy,pytali klientów po jazdach próbnych jaki napęd ma auto. Ok. 70 procent klientów, było nie było ,BMW nie było w stanie odpowiedzieć na to niby banalne pytanie😁. Podobnie rzecz wygląda z lampami, niektórzy  słuchają,inni słyszą 😁. Wracając do BMW ,rozpoczęto wtedy jawnie romans z przednim napędem,skoro większość klienteli i tak nie widzi różnicy... Czytałem Wasze różne posty i chociaż się nie znamy mam Was za porządnych gości 😁.  Dlatego się wtrącam, żebyście zawczasu zakopali topór wojenny 😁
    • Większy przeskok będzie pomiędzy 602 a 701 czy 701 a 1100? Pytam bo może warto rozejrzeć się za używką 1100? Dodam że wąskim gardłem mogą być moje DIY FX200 na zwrotnicy Raven1985 z diyaudio.pl. O ile dół jest dokładnie taki jak bym chciał o tyle na środku i na górze są takie a nie inne przetworniki i z nich cudów się nie wyciśnie. Brakuje (nie wiem czy prawidłowo to definiuję) muzykalności na środku i detaliczności na górze. Mam czasem wrażenie swego rodzaju jałowości środka i góry pasma. PCXa swoją drogą musiałem trochę przytłumić bo to dość jazgotliwy głośnik, ale i M.15 nie gra jakoś wybitnie. Jeśli chodzi o kolumny to za jakiś czas chciałbym popełnić Zephyr LE od YB (ten projekt jest chwalony za dość przyzwoity jeśli chodzi o środek i górę i ich wzajemne zgranie) choć interesujące są projekty z serii Classic 10 z wooferem w OZ. Tak czy inaczej to względnie odległy temat zważając na zakup transportu CD i ewentualną zmianę wzmacniacza z R-N602 na 701 lub coś innego.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...