Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Cześć Które Waszym zdaniem zagrają lepszym basem i lepszą górą? Kupiłem aktualnie używaną Yamahę AS1100.  Na razie zbieram informacje, będę chciał jechać i posłuchać. Kacper  
    • Nie, miałem na myśli testy wśród klientów, którzy będą się zapewne z nimi pojawiać   a kto wie ?
    • Nie wiem skąd założenie, że nie porównywałem. Po prostu w temacie napisałem z argumentami dlaczego moim zdaniem jest dobry i zawsze przybiegnie ktoś ze zdaniem " porównywałem z tym i ten lepszy " to po prostu nic nie mówi i to jest subiektywna opinia. Ja tam się z opiniami nie kłócę i niech każdy ma jaką chce. Jak na przykład Ci napisze ,że miałem wtedy akurat obok siebie Deanfrips Hestia 15th i brzmiało tak samo to co to wnosi do tematu ? Przecież nie ma w tym nic użytecznego.
    • Cześć! Krótko i na temat, bo masz bardzo fajnie określone preferencje. Skoro Twoim absolutnym faworytem jest legendarna kość TDA1541A z Marantza, to znaczy, że szukasz brzmienia z duszą — naturalnego, lekko ocieplonego, ale z piękną, trójwymiarową holografią. Z Twojej listy wnioski są dwa:     FiiO K11 R2R (zakładam, że to literówka i chodziło o K11, a nie K13): To Twój faworyt, jeśli chcesz gonić magię Marantza. Architektura R2R (drabinka rezystorowa) zagra najbardziej "analogowo" z całego zestawienia. Świetna, naturalna scena i barwa, która nie męczy na dłuższą metę.     WiiM Ultra / Topping DX5 II: LG V30 grał na kości ESS Sabre, która słynie z chirurgicznej separacji i ogromnej, napowietrzonej sceny. Zarówno WiiM, jak i Topping mają na pokładzie właśnie nowsze kości ESS. Topping będzie najbardziej analityczny z całej stawki, a WiiM Ultra to po prostu rewelacyjny kombajn (DAC + genialny streamer w jednym). Werdykt: Jeśli sprzęt ma służyć głównie do muzyki i kochasz charakter TDA1541A — bierz FiiO K11 R2R. Jeśli jednak wygoda, funkcje sieciowe i analityczna separacja w stylu LG V30 są ważniejsze — WiiM Ultra będzie strzałem w dziesiątkę. Cambridge jest super, ale WiiM w tej samej cenie oferuje znacznie więcej funkcji, a Topping może okazać się aż nazbyt sterylny przy Arcamie.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...