-
Ostatnie posty
-
Wrzuć schemat pomieszczenia - licząc na Musiccast zamykasz się na Yamahę. Nie wiemy jakie masz pomieszczenie ale poszedłbym w V6a + Diva 3 (i tak odetniesz je na ~80 Hz) + D7 + SVS SB 1000 Pro (albo większy, zalezy od budżetu i pomieszczenia).
-
Przez Gumowe Ucho · Napisano
Czyli nie da się dowolnie przypisać. Wtedy pozostaje jakaś budżetowa końcówka Fosi na sam surround back na przykład. Myślałem że jasne to zimne. A ciepłe - ciemne. W każdym razie racjonalne połączenie. -
Czołem ekipa. ostatnio naszła mnie ochota na poprawienie wrażeń słuchowych przy oglądaniu filmów/ graniu w gry i sporadycznie przy słuchaniu muzyki. Teraz mam soundbar samsunga z subem, gra lepiej niż sam tv ale to chyba nie to. No i mam dwa zestawy na oku: 1. Yamaha v6a + dali oberon 5 + Vokal + svs sb-1000 2. Yamaha v6a + Indiana line diva 6 + diva 7 + basso 880 chcialbym wydać w okolicach 8k na to (nie licząc kabli i innych dodatków). Czy w tej cenie to sensowny wybór i jeśli tak to który zestaw będzie lepszy? Chyba że da się złożyć coś w tej cenie innego? Na razie 3.1 tylko, bo mam problem z surroundami i myślę ewentualnie o MusicCast w przyszłości.
-
Odpada. Jeśli chcesz zasilić fronty w Onkyo/Pioneer/Integra dodatkową końcówką to mocy nie przekierujesz jej w ampli na tylne surround bądź Atmosy (jak w Denon/Marantz). W tym setupie potrzebujesz 4 końcówki mocy extra. Klipsche zazwyczaj są postrzegane jako "ciepłe" lub neutralne, ale z tendencją do jasnego i szczegółowego brzmienia. A Denon jest raczej z tych ciemniejszych i przysadzistch ampli. Dlatego to dość dobre zestawienie. Nie tak jak napisałeś.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy