-
Ostatnie posty
-
Revel wydaje mi się że jest mało znana i wyjątkowo niedoceniana marką na rynku polskim. Rzeczywistość jest taka, że to jedne z najlepiej grających kolumn jakie można kupić nawet solidnie ponad swoją półkę cenową. Grają świetnie w 99% pomieszczeń bo mają doskonale kontrolowaną charakterystykę poza osią główną, co sprawia że w miejscu odsłuchowym suma fali bezpośredniej i odbitej daje równe pasmo. (Waveguide) Przerabiałem wiele kolumn dużych graczy na rynku i teraz kupiłem kolejny model Revel’a. Każdy gatunek muzyczny brzmi na tych kolumnach dobrze, przyjemnie sie ich slucha nawet przy długich sesjach. Nawet podstawkowy model Performa 106 moze zagrać w dużym salonie tak głośno, że wiele osób zbierałoby szczękę z podłogi. Kef ma też doskonale zaprojektowane kolumny (większość modeli) jednak układ koncentryczny ma węższą radiację i może nie tworzyć aż tak szerokiej sceny. Do tego charakterystyka opadająca na niskich tonach preferująca ustawienie blisko ściany. W R3 brakowało mi dołu i możliwości przeniesienia większych spiętrzeń dynamicznych.
-
Witam. Posiadam amplituner Yamaha rx-379 i chciałbym zakupić 2 kolumny podłogowe. Wstępnie myślę nad Taga hormony tav-807F. Jest to dobry wybór? Będzie do TV jak i muzyki ogólnie każdej. Pomieszczenie 40m2.
-
Przypomnisz model swojego Naima ?
-
https://www.linn.co.uk/uk/technology/space-optimisation A tym się bawiłeś?
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy