-
Ostatnie posty
-
Raczej jak w Mission.
-
Przez MarcKrawczyk · Napisano
Te rury to tylko peszel na kable był… No zupełnie inaczej niż mi, unitra dudniła i niech ktoś mi powie po co tak dziwacznie kolumny ustawili? Te nowe kolumny gato clc to średnio designem do elektroniki pasują i chyba były za duże do tego pomieszczenia… -
Jeżeli to ma być kino to brakuje jeszcze głośnika centralnego. Co do wzmacniacza rozumiem że poszukujesz amplitunera kina. W zaplanowanym budżecie każdy dostępny (może pomijając najniższe modele). O funkcjonalności sobie poczytaj i dopasuj do swoich potrzeb. W kwestii brzmienia - najlepiej umówić się na odsłuch. Z grubsza charakter brzmienia od jasnego do ciemniejszego Yamaha, Onkyo, Denon. Warto zwrócić uwagę na system korekcji. Obecnie najbardziej zaawansowany Dirac Live - „w pakiecie” ma Onkyo od modelu TX-NR7100 wzwyż, dostępny ale trzeba dokupić w Denon (nie wiem czy w X2800, ale 3800 wzwyż na pewno), niedostępny w Yamaha. Oprócz DL Onkyo ma AccuEQ, Denon Audyssey, a Yamaha YPAO. Dużo zależy jak masz „akustycznie zagospodarowany” salon - im gorsza akustyka tym lepsza korekcja się sprawdzi. Ale jeżeli chodzi o brzmienie to jak pisałem najlepiej umów się na odsłuch, chociaż trudno będzie zestawić go z kolumnami jakie posiadasz - chyba że zabierzesz je ze sobą, ale z tego co pamiętam to nie były małe paczki. Ewentualnie wypożyczyć i wtedy sprawdzić u siebie na gruncie.
-
Siła ekspresji B&W Nautilus udzieliła się prowadzącemu-albo na odwrót 😎 Pozdrawiam
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy
-
2 016Gość · Rozpoczęty
-