Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Cześć, zastanawiam się od dłuższego czasu nad 30 - kami metraż mam podobny chociaż układ bardziej otwarty . Wzmacniacz którym dysponuje to Onkyo Integra A 8015 plus radyjko 😉 i inne szpargały z epoki . Jak myślicie zagra to dobrze ? Głównie rock , gitarki . Korn def Leppard, Vai , itd no i blues ale to cicho 😉 lubię przy.... ,ale wieczorem raczej ciszej . Nie słyszałem ich na żywo może warto ???
    • Tam są lasery Sanyo a ich problemem jest złe smarowanie na prowadnicy dlatego serwo kuleje. Parę już reanimowałem znajomym 500 i 700 setki z tym laserem i hulają.
    • @pavello ta dyskusja nie ma sensu. Ty masz fizyczne doświadczenie z SCM 40 a reszcie  tylko się coś tam wydaje. Kto z tutaj dyskutujących sprawdzał różne wzmaki z SCM 40?  Planeta Dźwięku łączy różne głośniki z różnymi wzmacniaczami, w zależności od tego czego oczekuje i chce klient. Jak klient będzie chciał to i z 1W lampką podłączą mu każde ATC, to klient a nie salon decyduje co dla siebie wybierze. To samo zrobi Q21 czy Top HiFi. Jak kaczadupa zechce kupić Gryfa 300 do SCM 7 to przecież salon audio mu nie odmówi a nawet poleci i pochwali. I jeszcze pod sam dom wzmacniacz przywiezie a może nawet i po schodach wniesie, zrobi zdjęcia i do sieci wrzuci.  To my dla siebie wybieramy a nie salon za nas. Mogą coś zasugerować  (dla mnie Planeta zawsze do SCM 7 bardzo delikatnie i nienachalnie proponowała  wzmacniacz ATC SIA 2 -100 ale jak tylko słyszeli, że klient zaczyna filozofować, że słyszał na forum od kogoś, że ATC z ATC „nie gra”, to już dalej sam dla siebie wybierałem    ).    Jak już kierować się „na pałę”, to raczej patrząc, jakie wzmaki proponuje ATC do swoich paczek lub jakie siedzą w ich wersjach aktywnych.  Ostatecznie to jednak my dla siebie wybieramy a salon widząc, że jesteśmy zadowoleni, taki wybór pochwali nawet jak wiedzą, że potencjał głośników czy wzmacniacza nie będzie chociaż w części wykorzystany.     
    • Oczywiście, że mają. Pozytywny! Na przykład: Pylon Diamond 28 z 18-centymetrowymi wooferami ma efektywność 89 dB, a Diamondy 25 z mniejszymi, 15-centymetrowymi jedynie 87 dB. Przy dostarczeniu tych samych watów duży gra głośniej (czyli dla tej samej głośności duży potrzebuje tych watów mniej). Takie dziwy.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...