-
Ostatnie posty
-
Czy możesz wrzucić zdjęcie Twojego, przygotowanego akustycznie pokoju? A na dowód tego, że z basem wszystko ok, jakieś pomiary?
-
Obecnie posiadam set totalnie z innej bajki, niż Jasper, a przesiadłem się z zgb 401. Nie pamiętam czy pisałeś ile zapłaciłeś, ale nowe do kupienia w okolicach 16.
-
Panowie spokojnie Ja Jasperów w końcu nie posłuchałem, bo były ponad budżet m.in - jak to się mówi dokładać można w nieskończoność, ale w końcu trzeba sobie jakąś granice wyznaczyć. Co do Sevenow to krótko po poście tu kolegi na forum szukałem Plus Nine. Jak usłyszałem od sprzedawców, że są wycofywane z rynku (Nine nigdzie blisko nie było do odsłuchu) to znalazłem sklep blisko mnie gdzie były Seven i wskoczylem w auto na odsłuch/kupno jak by podpasowały. Podpasowały, ale cenowo Seven to była tam odklejka..., więc zamówiłem na odległość Nine - jak kolega zauważył to te same przetworniki więc wiedziałem czego się spodziewać. Precyzując u mnie góra grała po wyjęciu z pudła do około 12h metalicznie/aluminiowo "piłowała" - nie wiem jak to określić precyzyjniej, warsztat tokarski dźwiękowo to chyba najbliższy tego doświadczenia. Obecnie już przetworniki/głośniki przy 15h się bardziej unormowały/wyrobiły i teraz już jest znacznie znacznie lepiej. Pamiętajcie również, że mój DAC delikatnie wysokie podbija (ten typ już tak ma) - mam cały czas z tyłu w głowie jego wymianę na coś znacznie lepszego w tym roku, wpierw dojdę do ładu z m.in streamerem. Kabel coaxialny u mnie skutecznie maskował właśnie tą zaletę/wadę (w zależności od punktu widzenia) DAC'a na poprzednich B&W. Nie chce też sprzętu zostawiać sobie samego aby grał z m.in powodów technicznych z coaxial'em, DAC czy co tam w końcu odmówiło posłuszeństwa (nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć) więc wygrzewanie kolumn u mnie "trochę" czasu zajmie.
-
Jeżeli ktoś ma problemy z akustyką, to nic dobrze nie zagra... Obojętnie duże czy małe kolumny. Jeżeli akustyka sprzyja, to można posłuchać muzyki w całej okazałości. Bez kastrowania basu.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy