-
Ostatnie posty
-
Wybacz, ale nie. Kilkakrotnie obserwowałem na forum jak nieopatrznie wrzucone fotki czy próbki dźwięku z pomieszczenia prowokowały różne uwagi. Raz zakończyło się to nawet odejściem forumowicza, który nieostrożnie coś udostępnił i spotkał się z krytyką brzmienia swojego systemu. Postanowiłem sobie wtedy, że sam nigdy nie podejmę takiego ryzyka, tym bardziej, że moje ustawienie sprzętu i umiejscowienie ustrojów jest jakimś kompromisem na rzecz funkcjonalności. Wiem, że kierując się wyłącznie względami akustyki należałoby to zrobić zupełnie inaczej i nie potrzeba mi komentarzy na ten temat ze strony osób, które nie muszą w tym pokoju mieszkać. Ale oczywiście z przyjemnością oglądam zdjęcia Waszych wnętrz.
-
Jaki masz rozstaw kolumn? U mnie 155cm, założyłem sobie żeby dyfuzor nie miał mniej, wyszło 160 Obstawiam że będzie u Ciebie spora zmiana po dołożeniu.
-
Tak, w tej chwili mam kwadrat 2 na 2, a zrobi się z tego prostokąt poziomy 2 na 4.
-
jeśli w moim ampli wybiorę inny program niż "straight", np. "standard" to wówczas mam podobny efekt do tego co opisujesz tzn. warstwa górna gra razem z głośnikami surround L i R (ciszej co prawda, no ale dsp je angażuje), więc to kwestia ustawień urządzenia odtwarzającego
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy