-
Ostatnie posty
-
@kaczadupa i @Rafał S żebyście nie zrozumieli , że bronię januszów polskiego biznesu,bo nie bronię. Ale ludzie to się często zachowują jak stado wystraszonych baranów. Pracowałem za ciężkich czasów dla jednego z takich biznesmenów. Przychodziłem na czas, trzeźwy i robiłem co trzeba. Tylko tyle i aż tyle.Przy okazji jakiejś zbiórki firmowej ludzie płaczą, że szef fatalnie płaci. No to mówię,nie przyjdziemy jutro do pracy,zobaczymy co zrobi. Przecież ludzi z ulicy nie zbierze. Kto nie idzie? Żebyście słyszeli te tłumaczenia... . Wziąłem sprawy we własne ręce i robię po włosku. Szef mnie wzywa. Kłopoty w domu,kłopoty z dziewczyną? Nie,szefie,jaka płaca taka praca. Wyrzucił mnie na najlepiej płatny dział firmy😁. Parę lat później w państwowej spółce,firma też się obija. No to uradziliśmy z szefem zmiany, że pytamy kierownika regionalnego o zgodę i piszemy pismo do władz spółki. Kiero się zgodził,ja napisałem. Zanim jeszcze wydrukowaliśmy poszła fama na dziale , że pierwszych trzech, którzy się podpiszą wyrzucą z roboty! No to jak tylko miałem glejt w łapie podpisuję się jako drugi,szef zmiany trzeci😁. Idziemy do kierownika, mówię, podpisałbym jako pierwszy,ale nie wypadało 😁. Kierownik śmiał się i podpisywał 😁 Później jeszcze była przygoda ze związkami. Finalnie nic nie wywalczyliśmy i pierwszy odszedłem wraz z końcem umowy/ a umowa to wtedy było coś/ . Zapamiętałem z tych przygód tyle,że większość jest bierna i pilnuje własnego tyłka,ale jak coś "rzucą" to pierwsi wyciągają łapę,o czym wspominał @tomek4446
-
Dzięki @MarcKrawczyk, płyta dotarła. Szacunek, ma lat z górą 30 a wygląda jak nówka, jedynie biała (kiedyś) tacka do wymiany - ale to normalny drobiazg. Żona uszczęśliwiona, bo akurat w zeszłym roku widziała Seal'a na koncercie i jest zakochana. Zwracam uwagę na OBI, ta dopasowana do okładki dłoń... No po prostu im się chce bardziej niż innym. Drobiazg ale godny szacunku.
-
Jak serwis w Warszawie i okolicy - to próbuj w Piastowie: AV Service Michał Gabryelski Poniżej link na YT https://www.youtube.com/@av-service/community Opis: Witam na kanale firmy AV-Service. Zajmuję się naprawą sprzętu audio, w szczególności audio vintage. Będę tu zamieszczał relacje z napraw ciekawych egzemplarzy. W razie potrzeby zapraszam do kontaktu telefonicznego: 602387828. Jest też na FB: https://www.facebook.com/avservice1999/?locale=pl_PL Pozdrawiam
-
Przez Webster.brd · Napisano
A czat gpt słuchał tych kolumn? A tak całkiem serio. Miałem 502, mi sie podobały, ale zrobisz najlepiej jak przesłuchasz sam parę konfiguracji. Rozumiem ze maranza już posiadasz?
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy