-
Ostatnie posty
-
Przez il Dottore · Napisano
Tak. Tam rzeczywiście można usłyszeć różnicę. A czasem nie słychać różnicy i już wiesz że nie warto przepłacać. Akurat filmiki od Qualio są OK. Osobiście nie jestem fanem brzmienia tych kolumn ale różnice są słyszalne przy testach zbiorowych. A przecież o to chodzi. -
Co przez to ożywienie rozumiesz ? Pytam bo od kiedy M2 nie jest już w produkcji to nawet salony audio otwarcie mówią, że to jest baaaardzo spokojnie grający wzmacniacz. Wybitnie gęsty, jak najdalej od nazwania go szybkim a raczej dostojny Caspian M2 niczego nie ożywi ale doda wypełnienia od góry do dołu. Raczej nie widzę go do już bardzo nasyconych, trochę leniwych i ciepłych Sonetto gen 2 a bardziej do precyzyjnych i z dużą ilością detalu oraz szybkich PMC. No ale posłuchaj i ciekawe jak to odbierzesz.
-
Dynaudio special 40 plus Rega Elex polecam wypróbować
-
Ja czasem wogóle zastanawiam się po wogóle tracić czas na tzw. odsłuchy na YT, bo tor audio w takiej sytuacji jest cokolwiek kosmiczny.... Źródło (+ew. DAC) -> Wzmaczniacz -> Kolumny -> Akustyka pomieszczania -> Mikrofon -> Kompresja YT -> Przetwonik po naszej stronie -> nasz wzmaczniacz -> nasze kolumny lub słuchawki... Przecież to nie daje żadnego, najmniejszego wglądu w sprzęt - jedyne co ew. można ocenić że jeden sprzęt różni się od drugiego .... Podziwiam też ludzi którzy nagrywają coś takiego - zupełnie nie wiem po co sobie zaprzątają tym czas ....
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy