-
Ostatnie posty
-
Przez Chyba Miro 84 · Napisano
Wizualnie jednak to nie najlepiej wygląda (dla mnie), dźwiękowo nie oceniam bo nie mam takiego prawa. Gdyby to był mój zestaw to wywaliłbym tą półkę i zastosował węższa dzięki czemu kolumny i suby stałyby sobie obok siebie na podłodze. Co do wykresu ktory namalowałeś... to ze kolumna standartowo jest pochylona i celuje w jakiś punkt na pewnej wysokości nie oznacza ze możesz podnieść ją niwelując ten kąt chcąc doprowadzając do wiązki z wysokotonowki "strzelajacej" dźwiękiem w te samą wysokość i oczekując takiego samego dzwieku całościowego kolumny. Jej inne pochylenie ( mimo ze skierowane na te samą wysokość - uszy słuchacza) oraz wysokość przetworników względem płaszczyzn (w tym podłogi) rozstraja pierwotne zamierzenia producenta (piszę tylko jak to wygląda z technicznej strony). Jednak jesli Tobie to nie przeszkadza/nie czujesz pogorszenia w dźwięku to... pozostaje zostawić to tak jak sie podoba. Wkoncu satysfakcja własna najważniejsza, a nie to co tam sie komuś na forum wydaje ze lepiej. Pozdrawiam i miłych odsłuchów. -
Warto poczekać do października na nowości w takim razie Dzięki, zgłaszam do poprawki Oczywiście jest to konstrukcja SE.
-
@Acoustic Lab, co to za dziwne panele po bokach?
-
Przez marcinmarcin · Napisano
a co jest zachwycającego w tym nagraniu? jak na wartość sprzętu dla mnie bardzo przeciętnie...
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy