-
Ostatnie posty
-
Miałem te monitory u siebie. Nie porównywałem ich bezpośrednio, ale osłuchiwałem zaraz po sobie. Kilka słów o moich wrażeniach z odsłuchu w niewielkim pokoju 11m2. Może w czymś Ci to pomoże. Klipsch RP500 MII - zwarte, ale kiepsko rozciągnięte niskie tony, braki w średnicy (uspokojony wyższy podzakres), wysokie tony wcale nie jakieś ofensywne. Kiepskie budowanie sceny, mała przestrzenność grania, dźwięk bardzo mały "objętościowo". Jeśli Klipsch, to zdecydowanie model większy, zwłaszcza w Twoim metrażu. Na pewno nie są to kolumny mocno rozjaśnione i wyostrzone. Poprzednia seria była bardziej zadziorna i grała większą V-ką. Polk R100 - dobrze rozciągnięty dół jak na niewielki i budżetowy monitor, zmiękczony. Środek lekko ocieplony, spokojny, nie natarczywy, płynny. Wysokie bez blasku i powietrza, delikatne, przyciemnione. Absolutnie nie jest to granie rozrywkowe. Mało w nim życia. Dźwięk skupiony, zbity, za nic w świecie nie chciał oderwać się od kolumn. B&W 607 S3 - krótki, szybki, konturowy bas. Słabo rozciągnięty. Średnica czysta, świeża, ale znów z brakami. Mało emocjonalny wokal, bez bliskości. Detaliczne, budujące sporą przestrzeń wysokie tony. Sporo frajdy, ale i kiepska uniwersalność. Źle zrealizowane nagrania brzmią przeciętnie. Więcej pisałem o nich tutaj: https://forum.audio.com.pl/topic/97500-bowers-wilkins-inaczej-bowersy/#findComment-697391
-
Tak i sam odpowiedziałeś sobie w kontynuacji tej frazy🙂 Inna "inszość" to cena jest dla jednych niska a dla innych ...sky. PS a w sumie wątek jest o lampach, więc kończę z OT😁
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy