-
Ostatnie posty
-
Nocne klimaty...
-
Przez MarcKrawczyk · Napisano
nie wiem , czy @michaudio zauważyłeś, ale ja jedynie zacytowałem treści z wp oraz polemikę prawej strony co do sytuacji, skoro przeczytałeś to samo co ja masz takie same obowiązki ojakich wspomniałeś…acha spokojnej ciszy wyborczej życzę, a sprawa jest już badana w abw, poniżej jeszcze ciekawej rozkminki cd… To będzie chyba największy skandal wyborczy, ostatnio NASK informował o próbie ingerencji w wybory, napisali, że zablokowali reklamy i powiadomili o tym ABW. Ustalenia Wirtualnej Polski w tym temacie zwalają z nóg. "To nie Rosjanie wpływają na wybory w Polsce politycznymi reklamami na Facebooku, co wczoraj sugerowano. To austriacko-węgierski partner biznesowy Akcji Demokracja, fundacji bliskiej obecnie rządzącym, któremu ludzie z Akcji Demokracja pomogli." - Napisał dziennikarz Wirtualne Polski Patryk Słowik. Reklamy miały wspierać Rafała Trzaskowskiego a atakować między innymi Karola Nawrockiego i Sławomira Mentzena. Wydano na nie 400 tys. zł niewiadomego pochodzenia. Teraz najlepsze: Prezes Akcji Demokracja Jakub Kocjan kilka dni temu rozmawiał z wicepremierem oraz ministrem cyfryzacji Krzysztofem Gawkowskim o bezpiecznym przeprowadzeniu wyborów. Do niedawna był asystentem posłanki Koalicji Obywatelskiej, a w 2020 r. otrzymał nagrodę od prezydenta Warszawy Rafała Trzaskowskiego. Mało tego NASK napisał, że po ich interwencji Facebook zablokował reklamy, co jest nieprawdą, bo Facebook w odpowiedzi na pytania Wirtualnej Polski, poinformował, że nic nie było blokowane, po prostu skończyły się środki na koncie.. NASK nie odpisał WP, dlaczego wprowadzili w błąd obywateli. Poniższe zdjęcie kilka dni temu opublikował NASK, jest na nim między innymi Jakub Kocjan, nazwa spotkania "Parasol Wyborczy" w ujawnionych przez WP okolicznościach nie brzmi najlepiej. ABW zajmuje się sprawą. Zdjecie: X / NASK
-
-
Ostatnio poruszane tematy