Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Cześć kawosze. Czy oprócz smakowania boskiego naparu dbacie o maszyny które go wytwarzają ? Uwielbiam moją starą Melittę CI , znam jej każdy element i połączenie elektryczne. Dziś dostała kilka nowych uszczelek , dwa nowe wężyki , dozownik , pokrywę górną. Warto co jakieś pół roku zobaczyć co się dzieje wewnątrz ekspresu, a zapewniam , że dzieje się dużo  
    • Mam bliźniaka AVR31. Nie słyszę różnicy w trybie stereo między wbudowaną końcówka a zewnętrzną. To i tak jest u mnie wymuszone bo ampli ma tylko 7 stopni końcowych, ale uzysku żadnego nie odczułem.
    • Wracam czasem do lat 80-tych, dużo się wtedy działo w muzyce, chociaż dookoła bieda i komuna.        
    • Dziękuję za cenne porady odnośnie uczenia basu, to buczenie występuje tylko w niektórych utworach, jak wkładam zatyczki do tylnich bas refleksow jest lepiej. Fak jak zmieniam miejsce odsłuchu to też buczenie ustępuje 👍😁 Jest jeszcze sprawa bardo wysuniętej średnicy, bx5 mają taką charakterystykę i NAD również akcentuje środkowe pasmo, jako że zestaw ten już posiadam dosyć długo chciałem coś zmienić, chcę wypróbować inny wzmacniacz jaki byście polecili. Czy z tych które wymieniłem wyżej któryś dobrze zgra się w bx5 i cofnie trochę średnicę? I jest mocny na basie 😁
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...