-
Ostatnie posty
-
Co kto lubi ale dla tych co słuchają jazz-rocka czy fusion tudzież rock-fusion-jazzu 😆, to koniecznie. Teraz wracam do takiej plyty co to nie wiem jak się u mnie znalazła 🤔... zdaniem niektórych te wydania K2HD są debeściarskie ale jakoś nie podzielam tej opinii. Natomiast samo wydanie jest wręcz barokowe...🤩. A sama muzyka może się podobac lub nie ale jak na rok 1968 to jest bardzo bogata brzmieniowo i urozmaicona.
-
Przez MarcKrawczyk · Napisano
No dobra, to teraz… Dzisiejszy kącik historyczny: Tego dnia 40 lat temu New Order zaprezentowali swój trzeci album studyjny „Low Life”, przechodząc od postpunkowego i nowofalowego stylu do mroczniejszego, bardziej złożonego elektronicznego brzmienia. -
Przez Highlander_now · Napisano
Dodam, że typowe wzmacniacze mające wbudowane przedwzmacniacze gramofonowe, konieczne ze względu na specyficzną charakterystykę dźwięku zawartego na płycie gramofonowej, są przystosowane z reguły do wkładek typu MM - z ruchomym magnesem, to najpopularniejsze z wkładek. Jeżeli kiedyś sięgniesz po dedykowany, osobny przedwzmacniacz gramofonowy, to wybieraj tylko z tych, które obsłużą także wkładki MC - z ruchomą cewką. Jeżeli zdecydowałeś, że gramofon będzie Twoim głównym, jeżeli nie jedynym źródłem dźwięku, to będziesz poszukiwał zmian, bo analog od początku do końca jest bardzo plastyczny i ma szerokie gamy oraz spektra reprodukcji dźwięku. Dwa te same tytuły mogą brzmieć całkiem inaczej na tym samym sprzęcie. A to dopiero początek przygody.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy