-
Ostatnie posty
-
Tu się z Tobą zgadzam w 150 procentach. Nabywają ludziska sprzęt za grube tysiące, aby potem słuchać marnie zrealizowanych nagrań, oczywiście nie wyłączając mnie 😀
-
Przez Salon Planeta Dźwięku · Napisano
Siemka, A słuchałeś Cambridge Audio CXA81 MK2 ? Wydaje mi się, że to może być dokładnie to czego szukasz. -
A ja, jako świeży rozwodnik z Heglem H95 powiem tak - z tym piecem usłyszysz jak grają Twoje głośniki (tonalność, dynamika, detal), usłyszysz jak głośniki współpracują z Twoją akustyką pokoju i dobitnie usłyszysz różnice między kiepskimi i dobrymi realizacjami, ten ostatni element o którym wspomniałem weź głównie pod uwagę. Bardzo ale to bardzo. Większość muzyki jest kulawo zrealizowana.
-
Bardzo dziękuję za odpowiedź, Rozumiem, że podstawki nie sugerujesz ze względu na rozmiar pokoju? Przeglądnąłem te System Audio Saxo 60 jak i MA Bronze 500, na moją logikę pełniejszy dźwięk (głębszy bas, szersza scena, żywsze bardziej "koncertowe" granie) powinno być z Monitor Audio ze względu na wielkość przetworników? Te Saxo 60 są bardziej "filigranowe" niż moje Tesi 661. Ewentualnie - jakieś wskazówki dot. ustawienia kolumn w tym moim nowym pomieszczeniu, jak na szkicu załączonym? Zauważyłem, że stojąc dalej od kolumn brzmienie jest dużo lepsze, niż na kanapie, czy to przez za małą odległość (ok. 4 metry) od głośników? Kształt pomieszczenia? I jeszcze dopytam - Focal Theva N1 (monitory) lub N2 (podłogówki) są warte sprawdzenia przy moich wytycznych? Wizualnie te Focale bardzo mi "leżą".
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy