Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Wszystko bardzo ładnie,wręcz katalogowo wygląda. Odległości też wydają się wystarczające,a jednak akustyka ma inne zdanie. Kolega @lpomis słusznie doradza próby zmiany ustawień monitorów. Łatwiej to uczynić ze standami i odpowiednio długimi kablami głośnikowymi niż suwając meble. Zwłaszcza,że najlepszy dźwięk może się ujawnić w miejscu,gdzie niekoniecznie chcemy mieć szafkę RTV 
    • W sumie racja kablówke ustawiłem jako music, żeby szło w stereo, ale to chyba nie zmienia eqalizera tylko po prostu idzie dwukanałowo. Filmów w 2.0 nie oglądam, bo nie po to wydałem tyle kasy na kino, żeby filmy w stereo oglądać Jak się czasem taki trafia to czekam na wersję z 5.1. Co do tych trybów dźwięku np pod przyciskiem music trochę tego za dużo jak na mój gust tzn, żeby przełączyć na pure direct muszę się "przekopać" przez 10 różnych trybów albo wstać i ręcznie wcisnąc pure audio na amplitunerze. To chyba dla mnie jedyny minus tego onkyo, bo jednak mimo tego, że dirac lepiej wypada od audyssey muzyki wciąż wolę słuchać w trybie bez korekcji. No ale amplituner kupiłem głównie do kina, więc taka upierdliwość jest do zaakceptowania.  
    • @Grzesiek202   zainspirowałeś mnie, nie słuchałem tej płyty od prawie 30 lat i pierwszych randek,  to chyba był  ulubiony album mojej dziewczyny 😁
    • Twoje obserwacje wydają się być trafne. Pozostaje więc pokombinować z miejscem odsłuchowym (bardziej w przód, tył) + ewentualnie ustawieniem samych kolumn. Warto pomyśleć też o standach. Możesz wesprzeć się kalkulatorem - https://www.mega-acoustic.pl/poradnik-akustyczny/kalkulator-akustyczny/
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...