-
Ostatnie posty
-
Myślałem tak z 2k.. szukam coś do kina i jednak muzyki też się słucha. Wszyscy tak zachwalają svs, ale może jakby coś innego sensownego się znalazło. Na moje ucho kolumn polk s60e fajnie się słucha, ale no brakuje basów.
-
Nie ma to znaczenia bo musi mieć skąd zaciągnąć chłodniejsze powietrze.
-
Przez Gumowe Ucho · Napisano
Dla mnie istotne kierunkowe dźwięki tam mogą być. Choćby ludzka mowa gdzie niekiedy głos aktora montują „za widzem” (męski glos może być 90-100Hz) i w zasadzie różne inne efekty. Moje kino musi mi przekazać wszystko co nagrano i zmontowano. Na pewno „dziury” nie zrekompensuje mi oczywista zaleta odcięcia frontów przy 80Hz (odciążenie ampa, lepsza średnica itp). Jak zmienię Surroundy to dam ten głupi globalny crossover na 80Hz jak bóg przykazał. A teraz - kolumny Large o dziwo jakoś mi siadły. Może przetestuję jeszcze jak brzmi z „dziurą” -
Obecnie mamy audiofilską modę na R2R i ogólnie co 5 miesięcy „nowe chińskie firmy” (albo raczej nowy znaczek na obudowie a producent w Chinach ten sam) od przetworników. Na forum mamy modę na suby w stereo i zaczynamy z zaciekawieniem zerkać na produkty do studia dla pro-fresjonalistów. Co będzie modne w przyszłości?. Powrót do wzmaków w klasie A? A nie, to raczej za drogie w producji…
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy