-
Ostatnie posty
-
Mi by pasował. Mam wbudowany w sufit 140" ekran, całkowicie się chowa, tylko szczelina jest widoczna z której się opuszcza. Po opuszczeniu zasłania okno. Do tego projektor, a tak to mógłbym się go pozbyć. Mniej gratów. Ze 2 razy w miesiącu jakiś film lub mecz jednak się obejrzy.
-
Przez Salon Planeta Dźwięku · Napisano
Dobranie odpowiednich parametrów wzmacniacza i kolumn jest bardzo istotne przed odsłuchem. Kolumny mają bardzo istotny parametr, jak skuteczność/czułość głośników. Jeżeli np. wepniesz słabsze wzmocnienie do kolumny, głośniki nie zagrają pełnią swoich możliwości. Nie będą odpowiednio "napędzone" a co za tym idzie, akustycznie będą grały jakby były "przykryte kocem" . Tak to pokrótce wygląda. Musisz wiedzieć na czym Ci najbardziej zależy, jakiego dźwięku się spodziewasz, jakiego oczekujesz ? Czy ciepłego, otulającego, czy bardziej analitycznego i szczegółowego ? To, jakiej muzyki słuchasz najczęściej, też ma duuuuże znaczenie. Odwiedź nasz Salon w Katowicach lub w Warszawie, przedstawimy Ci różnicę i dobierzemy sprzęt do Twojego budżetu i Twoich oczekiwań. Posłuchasz, ocenisz i docenisz:) Jakość ma znaczenie... Zapraszamy serdecznie ! -
Przez marcinmarcin · Napisano
Zegary są wkładane w podstawki, wymiana obu trwa 1 minutę, ważne tylko żeby nie robić tego wiele razy, bo można zużyć podstawkę (tak ostrzega Ian). Ale po co kupować używkę 1 z kiepskimi zegarami za 500, skoro nowa, poprawiona 2 z dużo lepszymi zegarami (są opinie że Femtomck, są znacznie lepsze od Accusilicon) można kupić za około 900 np na audiophonics. -
cześć Nie masz na pewno żadnej opcji zamontowania Atmosów na suficie? Ogółem bardzo wstępnie zasugeruję zestaw na Klipschu - RP-140D + RP-1000SW Do tego np. Denon AVR-X1800H i będzie przyjemny set na start Warto też sprawdzić Monitor Audio Bronze 50 7G, czy KEF Q1 Meta. W razie czego zapraszam do kontaktu
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy