Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 926 tematów w tym forum

1. Wharfedale OPUS 2-M2

• 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  2. Odtwarzac cd do Marantz PM6004

• 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  3. Teac H300 czy Teac H500

• 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 655 wyświetleń
  4. Arcam rDAC obsluga urzadzen

• 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 347 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 387 wyświetleń
  5. Co zagra lepiej ?

• 0 odpowiedzi
    • 926 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 438 wyświetleń
  6. Tonsil Altus 100a

• 0 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  7. Amatorskie studio nagraniowe

• 0 odpowiedzi
    • 765 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 550 wyświetleń
  8. Jaki wzmacniacz stereo ???

• 0 odpowiedzi
    • 535 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  9. CA Cxn v2 czy Axn 10

• 0 odpowiedzi
    • 553 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  10. 2.0 średniej klasy

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  11. Dexon Largo 130

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  12. Ortofon Blue

• 0 odpowiedzi
    • 865 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  13. Sprzęt audio do 5000

• 0 odpowiedzi
    • 811 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nie wiem, czy będę umiał to opisać ale postaram się.  AP 701 to był dla mnie od lat must-have, po prostu chciałem go i mam. UD 701 trafił się jako mega okazja ale czy on wart swojej nominalnej ceny nie wiem. Ja bym za niego na pewno nie dał kilkunastu tysięcy i na szczescie nie musialem.  A lampę miałem pożyczoną od kolegi, był to jakiś handmade. Podobało mi się. Stąd pomysł na Blazebirda i jak połączy się z AP701 to dam znać co się z tego urodziło. 
    • @BlaBla rozumiem. Jest jak jest.  A fotel, wygodny i może nawet taki ze wspomaganiem wstawania? Prawie 2 tys płyt i dobre 5 dych. Chciałbym, żebyś zdążył tak choć parę razy każdą z uważnością przesłuchać.  Wiek to liczba, jednak słuch codziennie się zmienia i duża szansa, że mniej będziesz słyszał. Zachęcam, do kolumn z odpowiednimi driverami, by było dużo informacji. Adaptację masz, zatem tylko raczej kolumny zostają, by najbardziej korzystnie było.  Mimo wszystko życzę cierpliwości. I zachowaj gdzieś z tyłu głowy proszę, że po „treningu”/odsłuchu czas na odpoczynek. Tylko wtedy będzie równowaga, a nawet krok do przodu.   
    • Nie. Praca własna ale jeszcze na etapie wykończenia domu, więc można było sobie pozwolić na sporą ingerencję. Nie ukrywam, że dużo podpatrywalem forum jako gość , zwłaszcza wątek Pana Bartka Chojnackiego. Trzymam się starych metod, więc ściana za kolumnami w całości wygłuszona (wełna 25 cm od góry do dołu i na całej szerokosci) a ściana za plecami żywa - naturalny rozpraszacz w postaci ekspozycji plyt.  Do tego mam materiałową tapetę, ktora moim zdaniem świetnie przygasza najbardziej irytujące dźwięki. Jak na moje ucho, pomieszczenie z jednej strony "nie gra" samo, ale nie jest przegłuszone. Kiedyś z ciekawości wstawiłem dwa dyfuzory za plecy i to popsuło wszystko, a może to tylko kwestia przyzwyczajenia. Dlatego interesują mnie  kolumny, które zagrają śmiało ale analitycznie i lekko zarazem. Muzykalność zapewnia mi reszta sprzętu. A bas, to dla mnie kontrabas a nie klubowe techno. Szukam niuansu, a nie potęgi brzmienia
    • To już staroć, a od iBasso dc07pro to co możemy z niego wyciągnąć brzmi i tak gorzej. Powinni te wszystkie Dragon Fly jakoś uaktualnić, aby wejście było usb c i małym kabelkiem można było podłączać go do fona czy laptopa, bo te duże usb A jest niepraktyczne i potrafi się popsuć.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...