Skocz do zawartości

Słuchawki douszne BT do 1000 zł - na prezent

Recommended Posts

Hej, 

chcę kupić jak najlepsze słuchawki w tym przedziale cenowym. Będą prezentem dla mojej żony.  Nie jestem obeznany z markami audio premium i postanowiłem zapytać wśród grona osób znających temat.  

Mam dwóch faworytów:

• ATH-TWX9

• Sony WF-1000XM5

ATH super wyglądają super, ale według YT ANC nie jest tak fajne jak w Sony. W ogóle jak te słuchawki wypadają na tle np. Samsungów Galaxy Buds 3 Pro(ja takich używam) jest przepaść w dźwięku i ANC?

Nie słuchałem żadnych z nich. 

Oglądałem sporo recenzji bo rozważałem je, wersję Pi8 i Devialety Gemini II, dlatego uważam, że za tą cenę to świetna okazja.

Posłuchać przed kupnem raczej się nie uda. Przynajmniej w Top Hifi. Z tego powodu u mnie stanęło na nausznych Px7 S2e, bo nie miałem ciśnienia na TWSy. 

Dnia 14.04.2025 o 19:11, josejose napisał:

Jak się mają do tych dwóch modeli o których pisałem?

Dwa, różne sposoby prezentacji.

Jeśli cenisz sobie, precyzje, zdecydowanie, transparentą górę i szybki bas, który nie będzie Cie przytłaczał, to zdecyduj się na wspomniane wcześniej

Audio Technica TWX9, ale jeśli brzmienie pociągnięte "grubą kreską" do tego z mocno zaznaczonym bas plus do tego lekkim ociepleniem, to wtedy uderz w B&W Pi7s2

które jeszcze mamy w bardzo dobrej cenie, gdyż ten model dobiega końca.