Skocz do zawartości

Wymiana Wiim Ultra.. na CXN V2, czy może coś innego? Must have streamer z DAC

Doniu99

Recommended Posts

Jestem po testach Fiio K11 R2R.

Plusy:

Dzwiek jest milszy dla ucha na dłuższą mete. Nie jest to drastyczna różnica ale ja słychać. Przy pomocy lepszego zasilacza od ifi x power faktycznie gora jest wygładzona. Barwa dźwięku przy tym dacu jest czasem taka ciemniejsza ale nie brakowało jednocześnie detali. Delikatnie gorsza rozdzielczości ale tylko w kilku kawałkach. Nie przeszkadzałoby mi to. Jak podłączyłem go na długi dzien to bym po prostu słuchał 😉 myślę że lekko w taka barwę bym chciał iść.

Minusy:

Przejście w tryb uspienia dziala tylko po wejściu słuchawkowym. Na trybie LO nie działa mimo iż byl wlaczony w ustawieniach idle na Y. Co było dla mnie dużym utrudnieniem. Wszystko mam zrobione na jednego pilota bądź klik w apce a z tym to by było utrudnione. I teraz wszystko kwestia ceny. Jeśli by to np byl sprzet używany za mniejsze pieniądze to ok ale prawie 1500zl plus ten minus z idle... a skok jakościowy nie jest ogromny. Więc szukam dalej ale idąc w tym kierunku.

Myślę o Topping E 70 velvet. Co Wy na to? Ktoś miał porównanie, ma jakąś opinie?