Doniu99 Napisano Czwartek o 18:34 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 18:34 Jestem po testach Fiio K11 R2R. Plusy: Dzwiek jest milszy dla ucha na dłuższą mete. Nie jest to drastyczna różnica ale ja słychać. Przy pomocy lepszego zasilacza od ifi x power faktycznie gora jest wygładzona. Barwa dźwięku przy tym dacu jest czasem taka ciemniejsza ale nie brakowało jednocześnie detali. Delikatnie gorsza rozdzielczości ale tylko w kilku kawałkach. Nie przeszkadzałoby mi to. Jak podłączyłem go na długi dzien to bym po prostu słuchał 😉 myślę że lekko w taka barwę bym chciał iść. Minusy: Przejście w tryb uspienia dziala tylko po wejściu słuchawkowym. Na trybie LO nie działa mimo iż byl wlaczony w ustawieniach idle na Y. Co było dla mnie dużym utrudnieniem. Wszystko mam zrobione na jednego pilota bądź klik w apce a z tym to by było utrudnione. I teraz wszystko kwestia ceny. Jeśli by to np byl sprzet używany za mniejsze pieniądze to ok ale prawie 1500zl plus ten minus z idle... a skok jakościowy nie jest ogromny. Więc szukam dalej ale idąc w tym kierunku. Myślę o Topping E 70 velvet. Co Wy na to? Ktoś miał porównanie, ma jakąś opinie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Piątek o 05:08 Udostępnij Napisano Piątek o 05:08 Dopiero co przeczytałem gdzieś że Fioo będzie podnosić ceny o 40% 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doniu99 Napisano 23 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 23 godziny temu Zatem jestem po testach urządzenia zwanym DAC Topping E70 Velvet. Hmm. Szczerze mówiąc ten "velvet" nie był zbyt słyszalny. Na pewno wobec wiima była lepsza scena, nieco ładniejszy bas taki bardziej mięsisty, dobra szczegółowość i nieco lepsza rozdzielczosc. Różnice można określić bliżej jako subtelne aniżeli ogromne. Z ciepłego dźwięku za wiele tu nie słyszałem. Także kolejny dowód na to iż sama kość nie gra a jej implementacja. Już fiio k11 r2r bylo cieplejsze. Zaczynam sie zastanawiać czy nie lepiej wymienić wzmacniacz albo glosniki... pytanie co będzie łatwiejsze do dopasowania. Chyba zostawię kolumny a wzmacniacz pójdzie do podmianki 🤔 bo z DACami mogę sie bawić w delikatne zmiany nawet i do 5 k ... aż w końcu efekt "placebo" mnie dopadnie 🫣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Doniu99 napisał: Zatem jestem po testach urządzenia zwanym DAC Topping E70 Velvet. Hmm. Szczerze mówiąc ten "velvet" nie był zbyt słyszalny. Na pewno wobec wiima była lepsza scena, nieco ładniejszy bas taki bardziej mięsisty, dobra szczegółowość i nieco lepsza rozdzielczosc. Różnice można określić bliżej jako subtelne aniżeli ogromne. Z ciepłego dźwięku za wiele tu nie słyszałem. Także kolejny dowód na to iż sama kość nie gra a jej implementacja. Już fiio k11 r2r bylo cieplejsze. Zaczynam sie zastanawiać czy nie lepiej wymienić wzmacniacz albo glosniki... pytanie co będzie łatwiejsze do dopasowania. Chyba zostawię kolumny a wzmacniacz pójdzie do podmianki 🤔 bo z DACami mogę sie bawić w delikatne zmiany nawet i do 5 k ... aż w końcu efekt "placebo" mnie dopadnie 🫣 Małymi kroczkami będziesz bładził,spróbuj drastycznej zmiany. Może coś na wstędze,albo kopułka z innego materiału. Ja od jakiegoś czasu podchodzę technicznie do tematu,myślę że to lepszy kierunek,niż "wzmacniacz ciepły",dac zimny,kable letnie... A jeśli już wzmak do zmiany to większej mocy,może rozbuja te daimondy. Edytowano 21 godzin temu przez Sundin997 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowany) Technicznie czyli jak? Dobierasz elementy na podstawie, tabelek ? Klipsche 94dB efektywność,.rozumiem A.jali wzmacniacz bo nie doczytałem, sprawdzę.parametry.. Edytowano 21 godzin temu przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowany) 35 minut temu, Dedal napisał: Technicznie czyli jak? Dobierasz elementy na podstawie, tabelek ? Klipsche 94dB efektywność,.rozumiem A.jali wzmacniacz bo nie doczytałem, sprawdzę.parametry.. Kopułki na horny zmieniłem... U mnie dało to lepszy efekt z racji tego że siedzę od głośnikow stosunkowo daleko. Minidsp 2x4 hd którego dac siła rzeczy używam jest niby przeciętnej jakości a mimo to uważam że gra to naprawdę dobrze. Czyli korekty dsp vs niby lepszej jakości dac. Klipsche Kuleja trochę na barwie ale stereofonia jest naprawdę dobra. Na forum czytałem,że Klipsche ostre ,efekciarskie,sterylne. A mi podeszły. Nawet bym się nie wstydził komuś tego puścić. Edytowano 20 godzin temu przez Sundin997 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doniu99 Napisano 20 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 20 godzin temu 32 minuty temu, Dedal napisał: Technicznie czyli jak? Dobierasz elementy na podstawie, tabelek ? Klipsche 94dB efektywność,.rozumiem A.jali wzmacniacz bo nie doczytałem, sprawdzę.parametry.. Aktualnie posiadam CXA 81 MK2 i pylony 18 mk2. Dzwiek ma fajna scenę ale także mega szczegółowość tylko ona jest częściowo dobrem i złem. Ten dzwiek jest analityczny, suchy.. nie mogę go dlugo słuchać bo irytuje. Niby dokładny, czysty ale na dłuższą metę niestety nie jestem w stanie go słuchać. 1 godzinę temu, Sundin997 napisał: Małymi kroczkami będziesz bładził,spróbuj drastycznej zmiany. Może coś na wstędze,albo kopułka z innego materiału. Ja od jakiegoś czasu podchodzę technicznie do tematu,myślę że to lepszy kierunek,niż "wzmacniacz ciepły",dac zimny,kable letnie... A jeśli już wzmak do zmiany to większej mocy,może rozbuja te daimondy. A jaki wzmak masz na myśli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Pytanie nie do Ciebie . @Doniu99 ale ja juz sugerowałem że CA to nie to , i posłuchaj gdzieś Haiku z Pylonem @Sundin997dalej nie wiem czym.naprzedzasz te klipsche ktore srednica nie grzeszą. Co że.stereofonii jak kuleje barwa i brak życia w dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 3 minuty temu, Dedal napisał: Pytanie nie do Ciebie . @Doniu99 ale ja juz sugerowałem że CA to nie to , i posłuchaj gdzieś Haiku z Pylonem @Sundin997dalej nie wiem czym.naprzedzasz te klipsche ktore srednica nie grzeszą. A ja ci mówię jak pylon nie gra ,to go wy....dol. Ja mam takie coś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Nie znam , to koncowka ? Ultra jako pre ? Jeśli tak to średnio to widzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 1 minutę temu, Dedal napisał: Nie znam , to koncowka ? Ultra jako pre ? Jeśli tak to średnio to widzę. Minidsp jest jako pre. Zawsze mogę dokupić pre cary slp 90 ale nie czuje potrzeby. Możesz źle widzieć,ale ja słysze i dla mnie to gra. Ja nie plumkam,tylko słuchał dosyć głośno i jestem zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Domyśliłem się pp 2 subach 🤷♀️ Ale.jak to mówią, kazdy jest panem swojego losu . Ps głośno już słuchałem, teraz już tylko muzyka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 2 minuty temu, Dedal napisał: Domyśliłem się pp 2 subach 🤷♀️ Ale.jak to mówią, kazdy jest panem swojego losu . Kiedyś plumkałem. Ale po jednym odsłuchu mi się gust zmienił,a czego to już wiesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Tu jedno i drugie może dac takie odczucie a tym bardziej ich połączenie. Wzmacniacz i kolumny. Może powinieneś spróbować zmienić wzmacniacz. Chyba że bardziej jesteś do niego przywiązany to wypożyczyć do domu kolumny. Spróbuj zamiast Cambridge Atolla a zamiast Pylona na przykład KEF serie R albo Amphion Argon. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doniu99 Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Tu jedno i drugie może dac takie odczucie a tym bardziej ich połączenie. Wzmacniacz i kolumny. Może powinieneś spróbować zmienić wzmacniacz. Chyba że bardziej jesteś do niego przywiązany to wypożyczyć do domu kolumny. Spróbuj zamiast Cambridge Atolla a zamiast Pylona na przykład KEF serie R albo Amphion Argon. Właśnie myślałem o atoll in200 signature bo jest w okolicy do kupienia. Dodatkowo mam jeszcze możliwość przetestować pier audio ms-680 se. Kef miałem na początku ale q350 to brzmiały tak jakby ktoś im nozyczkami uciął gore pasma, była masakra z tym cxa. Te drugie wydają sie być ciekawe. Jeszcze na oku mialem Rebel Sentiment 10 polskiej produkcji.. 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Miałem zestaw Atolla i miło wspominam, lepiej niż CA . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doniu99 Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) W S4 home byl atoll in200 signature ale sprzedal sie miesiąc temu 🫣 pytanie gdzie takiego wypożyczą na testy teraz... 😐 Bo testy u sprzedajacego przez 15 min mogą mi nie dac za wiele... Edytowano 4 godziny temu przez Doniu99 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Kto to wiedzieć może 🤔 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Kup tego atolla,a za miesiąc będziesz szukał pod niego głośników,bo ktoś napisze że daimondy są dla niego za cienkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 34 minuty temu Udostępnij Napisano 34 minuty temu 34 minuty temu, Sundin997 napisał: Kup tego atolla,a za miesiąc będziesz szukał pod niego głośników,bo ktoś napisze że daimondy są dla niego za cienkie. Bez przesady to akurat mniej więcej równy poziom. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 28 minut temu Udostępnij Napisano 28 minut temu (edytowany) 5 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Bez przesady to akurat mniej więcej równy poziom. A ja zdecydowanie wolałbym sprzedać daimondy które i tak się nie podobają niż je reanimować, dolożyc budżet atolla i to już by było naprawdę coś na głośniki,szczególnie używki. Edytowano 28 minut temu przez Sundin997 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts