zodlayne Napisano Sobota o 07:58 Udostępnij Napisano Sobota o 07:58 Cześć, mam dylemat, otóż Posiadam kolumny Dynavoice DM6, wzmacniacz AMC XIA oraz odtwarzacz sieciowy taga harmony twa 10B. Jakiś czas temu testowałem Wiim Pro Plus, ale nie spodobała mi się nadmierna miękkość finalnego dźwięku, z Taga gra to zdecydowanie lepiej, natomiast dźwięk z Wiima i Bas był pełniejszy. W ślepym teście moja siostra stwierdziła, że dźwięk z Wiima jest lepszy. Później testowałem Arylic S50 Pro Plus. W tym starciu znów Taga wygrała. Następnie testowałem DAC Taga DA400. Stwierdziłem, że zmiana jest tak niewielka, że nie warto zatrzymywać DA400. Co byście zmienili w moim zestawie, żeby dźwięk był pełniejszy, ale nie był zbyt miękki? Jeszcze się zastanawiam nad Wolf Nostromo 2, czytając bardzo pozytywne opinie. Czy może wymiana wzmacniacza dałaby najlepsze rezultaty? Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 05:41 Udostępnij Napisano Wtorek o 05:41 A czemu chcesz cokolwiek zmieniać? Skoro ta Taga tak się broni to ją zostaw. Wiim ULTRA nie gra miekko. Używany Cambrdge CXN V2 albo starsze edycje tego modelu. Luźne propozycje. Może warto zostawić co jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano wczoraj o 14:31 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:31 Zdecydowanie posłuchałbym na Twoim miejscu Wiim Ultra. Jest to brzmienie zdecydowanie lepsze pod kątem techniczności niż TWA10b i nie będzie to tak miękkie granie jak w Wiim Pro Plus. Wiim Ultra brzmi czysto, dynamicznie z rozmachem. Możesz ewentualnie spróbować zostawić Tagę i dokupić wyższej klasy DACa typu Topping D50 III. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Jest kilka ciekawych dróg do sprawdzenia ale tylko we własnym systemie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Szukałbym odpowiedniego dac'a. Naczytałem się tu o wpływie streamera/transportu plików na brzmienie, nadarzyła się okazja i kupiłem ifi stream. Cóż, miałbym za to kilka bardzo dobrze wydanych płyt i tam słyszałbym różnicę od razu. Jeżeli zaszła zmiana wskutek zmiany transportu, to szacowałbym ją na poziomie błędu statystycznego (i to jeszcze z dużym okładem). Więc zamiast kupować kolejny/inny streamer, lepiej Tagę potraktuj jako transport plików i zainwestuj w zewnętrzny dac albo idź dalej i pomyśl o zmianie integry. Wydaje mi się, że nowy streamer zmieni brzmienie o tyle, o ile wpłynie na to zainstalowany w nim dac, więc na tej półce cenowej chyba niewiele albo nic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts