Skocz do zawartości

Zestaw Stereo do 6-7 tyś PLN pokój 16m2

Łukasz Panasiuk

Recommended Posts

Dzień dobry, po wielu latach słuchania muzyki (trance, edm, oraz inne odmiany muzyki elektroczniej) głownie na słuchawkach postanowiłem kupić zestaw stereo 

Szukam kolumn + prawdopodobnie ampli  

Moje oczekiwania

Możliwość słuchania muzyki ze spotify 

- podłączenie do tv ( zawsze lepiej niż z głośników wbudowanych)

z góry dziękuje za podpowiedzi

Cześć.

Ja od prawie roku na takim metrażu słucham muzyki na kolumnach Kef LS50 Meta i Bluesound Powernode, co prawda korzystam z Tidala, ale oczywiście Spotify też jest dostępny, TV też mam podpięty i dźwięk jest zdecydowanie lepszy niż z telewizora. Z tego zestawu jestem bardzo zadowolony, świetnie to gra, a wygląd świetnie pasuje do minimalistycznego stylu w pokoju. Testowałem też kolumny Elac Carina z tym wzmakiem i tutaj było już zbyt dużo basu. Taki zestaw mógłbyś dostać, ale w Twoim budżecie używany. Ja sam kolumny i standy kupiłem nowe, tylko wtedy jeszcze po niższej cenie, Bluesounda wziąłem z drugiej ręki i jest OK.

Adam

Myślę, że to nie tylko kwestia wizualna, musisz pamiętać, że kolumny podłogowe, ze względu na swoją budowę zawsze będą miały więcej basu, co w tym metrażu może być trudne do okiełznania. Powinieneś też wiedzieć, że wybór audio to mocno indywidualna sprawa, dużo zależy od akustyki pokoju, osobistych preferencji itp. Jeśli chodzi o kolumny podłogowe to nic Tobie nie wskażę bo ja takich specjalnie nie szukałem, ale pewnie bardziej doświadczeni forumowicze coś podpowiedzą.