Michug Napisano Niedziela o 10:18 Udostępnij Napisano Niedziela o 10:18 Witam Chciałbym zasięgnąć Waszej opini w sprawie wymiany sprzętu jak w temacie. Mój SM6 ma już dość i zaczynam myśleć nad wymianą. I tu pojawia się problem co wymieniać... Czy tylko strumieniówkę, czy może też i wzmacniacz, czy może w ogóle idziemy na całość bo się ( być może ) dużo pozmieniało w sprzęcie Audio. Jak strumieniówka to myślałem nad ROSE RS250A. Może ewentualnie All in One RS520. Sprzedawca w jednym ze sklepów stwierdził, że jak 520 to moje glośniki są zbyt kiepskie i sam już nie wiem co o tym myśleć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Cześć Wzmacniacze z tej półki cenowej to już lekka przesada do Szafirów Czego brakuje Ci obecnie w brzmieniu? Wchodzi w grę wymiana całego zestawu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michug Napisano 17 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 17 godzin temu 2 godziny temu, Q21 napisał: Cześć Wzmacniacze z tej półki cenowej to już lekka przesada do Szafirów Czego brakuje Ci obecnie w brzmieniu? Wchodzi w grę wymiana całego zestawu? Nie chodzi o braki w brzmieniu, tylko moja strumieniówka mi pada i chcę ja wymienić na nową. Pytanie czy też nie ruszać wzmacniacza, ktorego już nawet wujek Google nie znajduje. I tak po nitce do kłębka... Czy nie wymienić całego zestawu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Zgaduję, że mówisz o 8200A - dalej to bardzo fajny wzmacniacz. Jeśli nie brakuje Ci niczego w graniu, to możesz sprawdzić Cambridge MXN10, EverSolo DMP-A6 Gen 2 mniejszym kosztem Jakbyś chciał iść dalej, to wzmacniacz bym zostawił i wybrał ciekawsze kolumny - choćby Pylony z serii Diamond Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michug Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowany) Tak, 8200A. A co sądzisz o zestawieniu Rose 520 z Diamondami ? Dodam, że pomieszczenie gdzie musiałem przenieść moje stereo ma ok 20m2. Edytowano 7 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowany) Cześć Rose 520 to kawał dobrego sprzętu typu all in one. Moim zdaniem, niezależnie z którym modelem Diamondów podłączyłbyś ten wzmacniacz, każda z nich autentycznie dostałaby nowego życia. My już nie raz stawialiśmy tego 520 z jakimś tradycyjnym wzmacniaczem, typu AS1200 i były naprawdę różne odczucia. Powiedziałbym, że za każdym razem, Rose wznosiło dużo powietrza i swobody. Dawało wysmakowania i poczucie, że na stole mamy coś więcej niż "cyfrówkę" To urządzenie może sporo wyciągnąć i z tańszych kolumn. Sądzę, że jeszcze nie masz tej świadomości, jak te Sapphire mogą zagrać. Edytowano 7 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michug Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) Ze względu na to, że Państwa firma dobrze zna tą markę to lepiej zainwestować w 520 czy może Rose RS250a + RA280. Jest jakaś różnica na + ( oprócz cenowej ) ? Swoją drogą byłem u Państwa w sklepie i pracownik podsumował , że moje Sapphire sie nie nadają do Rose i powinienem kupić kolumny za ok 15 000 żeby to grało. Edytowano 7 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Mamy dystrybucję tych produktów. Mogę potwierdzić, że kombinacja 250+280 wypada trochę lepiej, ale to nie jest duża różnica. Charakter jest taki sam, naleciałości również. Wzmacniacz 280 reprezentuje więcej stanowczości i zadziorności. 520 jest spokojniejszy, może się nawet wydawać na początku, że jest tchórzliwy. Ale ostatecznie część "sieciowa" jest z niewielką przewagą na 250a. Niezależnie czy będzie to szło po cyfrze czy analogu. Słusznie, że zaproponował droższe kolumny, bo tym samym Rose będzie mogło rozłożyć skrzydła ale z drugiej strony patrząc, tak jak pisałem powyżej. Z kolumn będzie można wycisnąć dużo więcej! Ja, ze swojej strony zapraszam na odsłuch i porównania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michug Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Mamy dystrybucję tych produktów. Mogę potwierdzić, że kombinacja 250+280 wypada trochę lepiej, ale to nie jest duża różnica. Charakter jest taki sam, naleciałości również. Wzmacniacz 280 reprezentuje więcej stanowczości i zadziorności. 520 jest spokojniejszy, może się nawet wydawać na początku, że jest tchórzliwy. Ale ostatecznie część "sieciowa" jest z niewielką przewagą na 250a. Niezależnie czy będzie to szło po cyfrze czy analogu. Słusznie, że zaproponował droższe kolumny, bo tym samym Rose będzie mogło rozłożyć skrzydła ale z drugiej strony patrząc, tak jak pisałem powyżej. Z kolumn będzie można wycisnąć dużo więcej! Ja, ze swojej strony zapraszam na odsłuch i porównania Pytam, bo nie mogę się zdecydować czy na razie nie kupić 250 do Audiolaba i później go wymienić, czy od razu wymienić cały zestaw na 520. Kolumny mogą na razie pograć i pomyślę nad zmianą w dalszej kolejności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts