leonII Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Witam Proszę o pomoc. Kupiłem dzieciakowi kolumny. Niestety okazało się, że głośnik jest uszkodzony. Moje pytanie. Czy da to się jakoś skleić? Odpisz, cytując
Sipo Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Pewnie da się skleić ale ciężko powiedzieć jaki to będzie miało wpływ na dźwięk, na pewno negatywny. Mozna wymienić cale zawieszenie ale to nie jest prosta sprawa. Pasuje się jeszcze zastanowić czy warto lepić ten głośnik, nie wiem jaka ma wartość i czy nie taniej/lepiej kupić inny. Odpisz, cytując
leonII Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 46 minut temu, Sipo napisał: Pewnie da się skleić ale ciężko powiedzieć jaki to będzie miało wpływ na dźwięk, na pewno negatywny. Mozna wymienić cale zawieszenie ale to nie jest prosta sprawa. Pasuje się jeszcze zastanowić czy warto lepić ten głośnik, nie wiem jaka ma wartość i czy nie taniej/lepiej kupić inny. Problem polega na tym, że kolumny są mało popularne i dość stare. Szukałem takiego głośnika, ale bez rezultatów. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Wyjmij głośnik i zobacz co to jest. Sztuczna inteligencja mi pisze że ta firma bazowała na przetwornikach Peerless i Vifa. Jeśli tak to myślę że coś znajdziesz w sieci. Odpisz, cytując
leonII Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 3 minuty temu, Artur Charicki napisał: Wyjmij głośnik i zobacz co to jest. Sztuczna inteligencja mi pisze że ta firma bazowała na przetwornikach Peerless i Vifa. Jeśli tak to myślę że coś znajdziesz w sieci. Dzięki za radę. Nie lubię grzebać w takich rzeczach bo się na tym nie znam i prędzej coś zepsuję ... ale spróbuję . Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Nic nie zepsujesz. Wykręć głośnik i z tyłu na magnesie będzie marka przetwornika i ewentualnie jakiś nr. Zrób zdjęcie i szukaj. Tylko uważaj przy odkręcaniu żeby Ci śrubokręt sie nie ześlizgnął i nie przebił membrany bo wydaje mi się że ten głośnik jest do sklejenia. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Przetwornik i tak trzeba wyjąć. Ale jeśli nie znajdziesz nawet takiego przetwornika, to uszkodenie chyba nie jest dyskwalifikujace do naprawy. Odkleilo się gorne zawieszenie od membrany? Wystarczy zadzwonić do jakiegos serwisu jakiego kleju uzywają. Jesli nie powiedza to klej papier guma zalatwi sprawę. Bez przesady znow. To nie sa hiendowe głosniki. Odpisz, cytując
leonII Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu 18 minut temu, audiowit napisał: Przetwornik i tak trzeba wyjąć. Ale jeśli nie znajdziesz nawet takiego przetwornika, to uszkodenie chyba nie jest dyskwalifikujace do naprawy. Odkleilo się gorne zawieszenie od membrany? Wystarczy zadzwonić do jakiegos serwisu jakiego kleju uzywają. Jesli nie powiedza to klej papier guma zalatwi sprawę. Bez przesady znow. To nie sa hiendowe głosniki. Dzięki Odpisz, cytując
Recommended Posts