Prawie Audiofil Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Pewnie smaczne to rag霉 ale wg mnie oryginalnie to nie uszka a spaghetti ewentualnie tagliatelle powinny by膰. Poza tym ca艂o艣膰 makaronu powinna by膰 wymieszana z cz臋艣ci膮聽 sosu i polana finalnie. No i nie ma na wierzchu parmezanu i zwie艅czenia w postaci kilku listk贸w bazylii Smacznego! Odpisz, cytuj膮c
Nowy75 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu @Prawie Audiofil聽za spaghetti do ragu w Bolonii pad艂by艣 ofiar膮 linczu馃榿. W ekskluzywnych knajpach sos daj膮 na g贸r臋 porcji makaronu,tak by , bro艅 bo偶e ,nie dotkn膮艂 talerza,w domach wrzuca si臋 makaron do sosu,miesza i wydaje biesiadnikom. Cho膰 zasadniczo ragu zosta艂o przewidziane do lazanii. Odpisz, cytuj膮c
pairtick Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Hehe, m贸j brat preferuje kolanka i niezmiennie od lat pytam go czy te rurki maj膮 by膰 proste, krzywe czy karbowane... A na koniec, serwuj臋 lasagne聽馃榿聽 Ale fakt, ja akurat uwielbiam "muszelki bolognese"聽馃構聽 Odpisz, cytuj膮c
Prawie Audiofil Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 27 minut temu, Nowy75 napisa艂: @Prawie Audiofil聽za spaghetti do ragu w Bolonii pad艂by艣 ofiar膮 linczu馃榿. W ekskluzywnych knajpach sos daj膮 na g贸r臋 porcji makaronu,tak by , bro艅 bo偶e ,nie dotkn膮艂 talerza,w domach wrzuca si臋 makaron do sosu,miesza i wydaje biesiadnikom. Cho膰 zasadniczo ragu zosta艂o przewidziane do lazanii. Quali sono gli ingredienti per gli spaghetti alla bolognese? 320 g di聽spaghetti !!!! 300 g di carne macinata di manzo. 100 g di carne macinata di maiale. 1 cipolla. 1 carota. 1 costa di sedano. 400 g di passata di pomodoro. 1 bicchiere di vino rosso. Czyli: Jakie s膮 sk艂adniki spaghetti bolognese? 320 g spaghetti!!! 300 g mielonego mi臋sa wo艂owego. 100 g mielonego mi臋sa wieprzowego. 1 cebula. 1 marchewka. 1 艂odyga selera. 400 g przecieru pomidorowego. 1 szklanka czerwonego wina. 聽 Dzi臋kuj臋 za uwag臋聽 Odpisz, cytuj膮c
Nowy75 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 6 minut temu, pairtick napisa艂: Ale fakt, ja akurat uwielbiam "muszelki bolognese"聽馃構聽 I o to chodzi, 偶eby mie膰 ten luz,bo kuchnia,tak jak audio, to powinna by膰 przyjemno艣膰 馃榿. Szczerze podziwiam francuskich ,czy azjatyckich szef贸w kuchni ,bo to co robi膮 to cz臋sto prawdziwe mistrzostwo,ale prawdziw膮 przyjemno艣膰 daje mi ogl膮danie W艂och贸w,tu paln膮 艂ap膮 z膮bek czosnku i bach, z 艂upinami na patelni臋,tam rozm膮c膮 palcami jajko,a wszystko to z niegasn膮cym u艣miechem na twarzy馃榿 2 Odpisz, cytuj膮c
Nowy75 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu @Prawie Audiofil聽to odpowied藕 W艂och贸w na zapotrzebowanie " spo艂eczne" na 艣wiecie 馃榿,dlatego pisa艂em jak podaj膮 w dobrych knajpach. A widzia艂e艣 odcinek "Top Gear",gdzie Clarkson i ekipa pytali w knajpach w Bolonii o spaghetti bolognese,miny kelner贸w bezcenne馃榿 Odpisz, cytuj膮c
pairtick Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu 22 minuty temu, Nowy75 napisa艂: spaghetti bolognese Sos bolognese powinno si臋 podawa膰 na makaronie tagliatelle lub pappardelle. Nie powinno si臋 go serwowa膰 ze spaghetti, gdy偶 jest zbyt cienki by utrzyma膰 ci臋偶szy sos. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Sos_bolognese聽 No w艂a艣nie. 1 Odpisz, cytuj膮c
Prawie Audiofil Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 30 minut temu, Nowy75 napisa艂: @Prawie Audiofil聽to odpowied藕 W艂och贸w na zapotrzebowanie " spo艂eczne" na 艣wiecie 馃榿,dlatego pisa艂em jak podaj膮 w dobrych knajpach. A widzia艂e艣 odcinek "Top Gear",gdzie Clarkson i ekipa pytali w knajpach w Bolonii o spaghetti bolognese,miny kelner贸w bezcenne馃榿 Zgadza si臋,聽 w艂a艣ciwa nazwa to rag霉 bolognese i podawane jest tak jak pisze @pairtick聽z tagliatele.聽 W domowych warunkach zazwyczaj robimy mniej lub bardziej udane wariacje na temat, st膮d i obecno艣膰 spaghetti( nawet we w艂oskich domach). Podobnie jest z carbonar膮. Nawet we W艂oszech sporz膮dzana jest odrobin臋 inaczej w zale偶no艣ci od regionu( samo 偶贸艂tko kontra ca艂e聽 jajka). 艢mietana plus, to ju偶 polski dodatek 1 Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.