Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć 

Zastanawiam się nad wyborem między Marantz stereo 70s i Marantz PM 7000N.

Obecnie można je kupić poniżej 3000 zł. Wygląd i to że jest nowszy przemawia za stereo 70 , ale jednak dla mnie najważniejszy jest dzwięk a to jednak amplituner vs wzmacniacz. Będę najczęściej korzystał ze streamingu (tidal) i tv. Na razie moje kolumny to indiana nota 260, prawdopodobnie je równiez wymienię - jeszcze nie wiem na co ale w grę wchodzą tylko podstawkowe. Pomieszczenie ok 20 m. Jeśli był gdzieś podobny temat, to z góry przepraszam -ja nie znalazłem a nie jestem tu stałym gościem.

Napisano

Miałem taki sam problem z wyborem między tymi samymi modelami Marantz . Ostatecznie dołożyłem i zakupiłem Marantz 60 n . Po paru dniach odsłuchu jestem pewny że dokonałem dobrego dla mnie wyboru , kolumienki to mało doceniane Dynavoice DM6 . 

Napisano

Marantz PM 7000n zdecydowanie gra lepiej od stereo 70s. I to zdecydowanie. Natomiast dokładanie do 60n jest absolutnie bez sensu. Różnice są zdecydowanie za małe aby dopłacać dwukrotność kwoty.

Model 60n brzmi jak 7000n.

Z drugiej strony kwestia kolumn jakie będa może zupełnie inny wzmacniacz?