Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Składam rodzicom nowe kinko.

Ma być bezobsługowe po eARC dla streamingow.

W grę wchodzi rozmaity sprzęt np Onkyo 7100 czy też bliźniaczy Pioneer LX305, może Denon 3800. Może coś mniejszego.

W każdym razie sprzęt ma chodzić sobie z eARC, ewentualnie AirPlay, bez czkawek bez jaj. Obecna Yamaha HTR-coś tam z zestawiku jest pod tym względem ultra denerwująca. Miesza pojęcia typu Scena, źródła i tryby że aż nawet ja (człowiek który lubi sobie grzebać w kalibracjach, Audysseyach i eksperymentować) dostawałem szału. Wyskakuje z ARC, aż się wkurzyłem i podłączyłem optykiem.

denon 2800 kolegi po wyborze jednego z presetów… przestał wyświetlać menu i nie mogłem tam wrócić.

I chodzi teraz o to, żeby tego uniknąć. Kto ma najprostsze menu, bezobsługowe granie, brak czkawek? Sam setup może być trudny bo to ogarnę, DIRAC w 7100/LX305 mocno kusi.

ewentualnie: PROSTE presety. Np: TU naciskasz żeby było słychać cicho (Dynamic volume high)

Edytowano przez Gumowe Ucho
Napisano
Dnia 23.05.2025 o 20:18, Gumowe Ucho napisał:

Składam rodzicom nowe kinko.

Ma być bezobsługowe po eARC dla streamingow.

W grę wchodzi rozmaity sprzęt np Onkyo 7100 czy też bliźniaczy Pioneer LX305, może Denon 3800. Może coś mniejszego.

W każdym razie sprzęt ma chodzić sobie z eARC, ewentualnie AirPlay, bez czkawek bez jaj. Obecna Yamaha HTR-coś tam z zestawiku jest pod tym względem ultra denerwująca. Miesza pojęcia typu Scena, źródła i tryby że aż nawet ja (człowiek który lubi sobie grzebać w kalibracjach, Audysseyach i eksperymentować) dostawałem szału. Wyskakuje z ARC, aż się wkurzyłem i podłączyłem optykiem.

denon 2800 kolegi po wyborze jednego z presetów… przestał wyświetlać menu i nie mogłem tam wrócić.

I chodzi teraz o to, żeby tego uniknąć. Kto ma najprostsze menu, bezobsługowe granie, brak czkawek? Sam setup może być trudny bo to ogarnę, DIRAC w 7100/LX305 mocno kusi.

ewentualnie: PROSTE presety. Np: TU naciskasz żeby było słychać cicho (Dynamic volume high)

Każda Yamaha uważam, że jest prosta w obsłudze. Wybierasz źródło z pilota i masz granie.

W obecnych modelach, to masz oczywiście aplikacje ale o tym nie piszę ,jeśli ma być...prosto.

Rozwiń, z czego rodzice chcieliby korzystać najczęściej. Z dźwięku z TV?

Jakie mają obecnie głośniki?

Napisano

To kwestia dogadania ze sobą dwoch urzadzeń elektronicznych.

Jednemu będzie grał oz takim TV a drugiemu z innym już mniej. Wiec jeśli to jest klucz a rozumiem to, trzeba sprawdzić.

Zaczął bym chyba od Denona. Pytanie czy faktycznie X 3800 będzie tam wykorzystany czy nie lepiej sprawdzić 2800?

Napisano

Onkyo i Pioneer są z mojego doświadczenia dość bezproblemowe, fajny kierunek :) nie bałbym się też Marantza, czy Denona mimo wszystko, ten przypadek z X2800H to raczej jednostkowy :)